Warsztat - Programowanie gier

Wrzesień 03, 2010, 03:24:10 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podziemia  (Przeczytany 1210 razy)
Rogos
Newbie
*

« : Grudzień 29, 2009, 20:46:31 »

Podziemia jest to polska gra typu roguelike. Projekt został rozpoczęty na początku 2006 roku lecz po 3 miesiącach został porzucony. Ostatecznie jednak powróciłem do kodowania w wakacje tego samego roku i w lipcu wydałem pierwszą wersję (0.4). Tak z przerwami programowałem prawie 4 lata. Obecnie można pobrać już pełną wersję 1.0. Podziemia miały początkowo być tylko treningiem przed większym projektem, który już dawno planowałem rozpocząć. Jednak jak widać rozrosły się na tyle, że powstała całkiem osobna gra.
civis
Sr. Member

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2009, 21:08:43 »

Mam nadzieję, że jeszcze zamierzasz rozwijać ten projekt?
Rogos
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2009, 11:11:22 »

Mam nadzieję, że jeszcze zamierzasz rozwijać ten projekt?
Właściwie to planowałem już skończyć i rozpocząć nowy projekt, bo w tym już jest za duży bałagan, musiałbym na nowo go przepisywać.
civis
Sr. Member

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2009, 12:01:09 »

Właściwie to planowałem już skończyć i rozpocząć nowy projekt [...]
Też rogalik? Smiley
Rogos
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2009, 13:27:58 »

Właściwie to planowałem już skończyć i rozpocząć nowy projekt [...]
Też rogalik? Smiley
Właściwie to mam w planach 2 projekty. Jeden to właśnie rogalik, a drugi, już rozpoczęty, to gra sportowa we flashu, związana z moimi zainteresowaniami poza programowaniem. Dokładnie to chodzi o freerunning, może ktoś wie o co chodzi, a jak nie to zapraszam na mój kanał YT http://www.youtube.com/rogos1 Wink
Kos
Member2000

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2009, 15:57:01 »

Właściwie to mam w planach 2 projekty. Jeden to właśnie rogalik, a drugi, już rozpoczęty, to gra sportowa we flashu, związana z moimi zainteresowaniami poza programowaniem. Dokładnie to chodzi o freerunning, może ktoś wie o co chodzi, a jak nie to zapraszam na mój kanał YT http://www.youtube.com/rogos1 Wink
Moim amatorskim okiem na filmach więcej masz "free-jumpingu i free-saltingu", niż free-runningu, ale nie powiem że nie wygląda to świetnie Smiley.

Ale gra o tym? Hm, nie powiem że nie jest to pewne wyzwanie. Tak się fajnie składa, że w ramach pewnej inicjatywy właśnie jedną robimy (mniej więcej o tym:P), może byś chciał zostać oficjalnym konsultantem albo coś? Cheesy

sześć tych góralskich :-D

Eclipse!
Rogos
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2009, 21:37:01 »

Moim amatorskim okiem na filmach więcej masz "free-jumpingu i free-saltingu", niż free-runningu, ale nie powiem że nie wygląda to świetnie Smiley.
Masz rację, właściwie jest to bardziej street stunts niż freerunning, dopiero zaczynam się uczyć elementów bardziej 'freerunningowych' i powoli wprowadzam je do filmików, ale to jeszcze długa droga. Jednak głównym moim zainteresowaniem jest właśnie freerunning, mimo, że na filmach na razie nie za bardzo to widać.
Tak się fajnie składa, że w ramach pewnej inicjatywy właśnie jedną robimy (mniej więcej o tym:P), może byś chciał zostać oficjalnym konsultantem albo coś? Cheesy
Hmm, nie to, że bym nie był zainteresowany ale chyba na razie starczą mi 2 projekty na głowie Wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 21:39:29 wysłane przez Rogos » Zapisane
Kos
Member2000

« Odpowiedz #7 : Grudzień 30, 2009, 21:48:13 »

Masz rację, właściwie jest to bardziej street stunts niż freerunning, dopiero zaczynam się uczyć elementów bardziej 'freerunningowych' i powoli wprowadzam je do filmików

A jakie elementy są bardziej freerunningowe, poza vaultami, wspinaniem i zeskakiwaniem? Czy może wymieniłem wszystko?

Eclipse!
Rogos
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2009, 22:53:55 »

A jakie elementy są bardziej freerunningowe, poza vaultami, wspinaniem i zeskakiwaniem? Czy może wymieniłem wszystko?
To są elementy parkour, ale mogą być również elementami freerunning. Nie ma raczej elementów typowo freeruningowych, ponieważ freerunning jest to połączenie różnych technik (parkour, street stunts, tricks). Według definicji jest to jak najefektowniejsze pokonywanie przeszkód. Więc wszystkie elementy wykonywane w sposób efektowny z wykorzystaniem jakiejkolwiek przeszkody, a właściwie obiektu (ściany, murka, drążka, itp) będą elementami freerunning. Jednak w niewielkim stopniu dopuszcza się też akrobacje na otwartej przestrzeni, choć nie powinny one przeważać.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia