Warsztat - Programowanie gier

Lipiec 30, 2010, 17:30:54 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomoc przy programach z javy.  (Przeczytany 655 razy)
cybek
SuperHero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Marzec 08, 2010, 18:25:15 »

Za pieniądze taki banał? Niby czemu?
Jak ktoś jest takim leniem, że nie chce przeczytać jednego tutka, to trzeba to wykorzystać.

Kos
Member2000

« Odpowiedz #16 : Marzec 08, 2010, 18:40:08 »

Za pieniądze taki banał? Niby czemu?
Oh come on, czas to pieniądz, a banał też wymaga czasu pracy. Słaby argument. Gdy pracowałem na etacie, to z 20% czasu napotykałem na ciekawe, wyzywające problemy, a przez resztę po prostu robiłem co już umiałem.
(ofc im lepsza praca, tym lepsza proporcja, ale to już inna bajka Smiley).

Eclipse!
uzyszkodnik
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 08, 2010, 18:55:17 »

offtop : ktos wie ile mozna wyciagnac na tego typu pomocy dla studentow? :>
maciek_slon
Full Member

« Odpowiedz #18 : Marzec 08, 2010, 18:59:33 »

offtop : ktos wie ile mozna wyciagnac na tego typu pomocy dla studentow? :>

Jak masz dobre źródło studentów, najlepiej z prywatnych uczelni albo z anglojęzycznych na państwowych uczelniach - to W PYTĘ! Tongue

Na przykład za kilku(nasto) linijkowe programy w asemblerze robiące jakies podstawowe operacje na stringach (usuwanie spacji na przykład) bierzesz 50 zeta Tongue Za minimalnie bardziej rozbudowane - tak jak widziałeś w tym wątku - 150. Jak musisz dopisać dokumentację i inne bzdety to cena odpowiednio rośnie Tongue Jest tylko jedna wada - to cholernie żmudne i nudne. I NIE ROZWIJA Tongue
MichalBe
Sr. Member

« Odpowiedz #19 : Marzec 08, 2010, 19:06:54 »

to już lepiej się przebrandować na prace ze studentkami i rozstawiać je na wylotówkach z dużych miast.
Netrix
Hero Member

c++/c#/java

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Marzec 08, 2010, 21:17:19 »

Oh come on, czas to pieniądz, a banał też wymaga czasu pracy. Słaby argument. Gdy pracowałem na etacie, to z 20% czasu napotykałem na ciekawe, wyzywające problemy, a przez resztę po prostu robiłem co już umiałem.
(ofc im lepsza praca, tym lepsza proporcja, ale to już inna bajka Smiley).

No ale jak ktoś nic nie robi to stosunek cena/czas będzie mu odpowiadał, bo to łatwa kasa Smiley.

“Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.” Niels Bohr.
http://netrix.org.pl
RedHot
Hero Member

LiekTehOrly ?

« Odpowiedz #21 : Marzec 08, 2010, 22:41:00 »

Nikt nie wpadł na to, że post z kwotą to prowokacja?

OpenLayer 2.1 = good shit Cool
grrr
Full Member

« Odpowiedz #22 : Marzec 08, 2010, 22:52:07 »

Chyba ktoś wpadł:
osz kurcze, i teraz każdy forumowicz pluje sobie w brodę że taka kasa przeszła koło nosa:)
Netrix
Hero Member

c++/c#/java

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Marzec 09, 2010, 00:48:15 »

Przecież nikt tego robić nie chce Smiley.

“Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.” Niels Bohr.
sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #24 : Marzec 09, 2010, 01:22:31 »

Mnie znajomy będąc na 3 roku (!!) uczelni pod tytułem "Wyższa szkoła informatyki stosowanej i zarządzania" w W-wie prosił o program na zaliczenie który miał w pętli wypisywać liczby od 1 do 100 czy coś na tym poziomie. Żenua. I najlepsza opcja jest taka, że na papierze i ja i on będziemy mieli "magister inżynier" Smiley Nie mówię, że każdy student z WITu będzie na tym poziomie, ale kurcze, to ma być wyższa uczelnia? :/

Netrix
Hero Member

c++/c#/java

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #25 : Marzec 09, 2010, 14:15:46 »

Bądź przynajmniej uczciwy wobec siebie. Korzystanie z cudzych prac wyjdzie prędzej czy później.

Zielony
Sr. Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Marzec 09, 2010, 14:21:06 »

Ja tam się tylko cieszę, że na takiej Akademii Medycznej ludzie uczą się do egzaminów i sami piszą prace na swoje przedmioty Wink
Wyszo
SuperHero Member

« Odpowiedz #27 : Marzec 09, 2010, 15:02:29 »

Mnie znajomy będąc na 3 roku (!!) uczelni pod tytułem "Wyższa szkoła informatyki stosowanej i zarządzania" w W-wie prosił o program na zaliczenie który miał w pętli wypisywać liczby od 1 do 100 czy coś na tym poziomie. Żenua. I najlepsza opcja jest taka, że na papierze i ja i on będziemy mieli "magister inżynier" Smiley Nie mówię, że każdy student z WITu będzie na tym poziomie, ale kurcze, to ma być wyższa uczelnia? :/

To i tak lepiej ode mnie, bo mam wątpliwości czy po otrzymaniu dyplomu inżyniera pojawię się jeszcze na mojej uczelni Tongue

Większość ludzi drzemie w nocy. Ci, którzy śnią na jawie są niebezpieczni, bo ich determinacja może przekształcić marzenia w rzeczywistość...
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia