|
Reg
|
 |
« : Grudzień 03, 2006, 11:32:43 » |
|
Ktoś kiedyś musi założyć ten temat, więc może ja to zrobię  Na oficjalnej stronie konferencji - http://igk.ap.siedlce.pl/ - jest napisane na razie tyle, że czwarta edycja na pewno będzie i że odbędzie się w dniach 23-25 marca 2007. Jedziemy?  Ciekawe, ile wyniesie cena uczestnictwa. Ciekawe też, jak tym razem rozwiązana zostanie kwestia konkursu. Co Wy o tym myślicie? Może podpowiemy conieco organizatorom? Może zajrzą do tego tematu  //edit: dodałem ankiete (Goliatus)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2006, 16:07:40 wysłane przez Goliatus »
|
|
|
|
|
|
mINA87
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 03, 2006, 12:13:48 » |
|
Jedziemy!!  Kto robi referki i jakie? :] Cena pewnie jak osttanio, czyli nie tak źle (jesli porównać do Confidence'a takiego :/). Mówisz o kompocie Reg? Czy o konkursie na referkę ?
|
|
|
|
|
|
"2nd hand car, 2nd hand shoes, 2nd hand point of view from the 2nd hand news. 2nd hand shirt, 2nd hand tie, 2nd hand reason from a 2nd hand lie. (...)" Pitchshifter - 2nd hand
|
|
|
|
Riddlemaster
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 03, 2006, 12:37:46 » |
|
Jedziemy  W tym roku może coś wygłoszę (myślę poważnie nad tematem modelowania populacji i przepływu informacji w grach).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gynvael Coldwind
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2006, 13:23:07 » |
|
Hii =^^=
My (team vexillium) siem tam pojawimy ;> Więc spodziewajcie się konkurencji na compo 7h i wieczorów grania w quake'a ;>>>
Anyway, jeśli orgowie by mieli wątplikowości czy organizować compo 7h, to napisze skrypt php ulatwiajacy decyzje:
make(COMPO, 7) or die("trying");
;>
|
|
|
|
|
|
gynvael.coldwind//vx
|
|
|
|
Xion
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 03, 2006, 14:00:58 » |
|
Ponieważ nie wiem, jak wyglądała trzecia edycja, więc niewiele mogę powiedzieć o aktualnym stanie IGK, ale jeśli atmosfera będzie chociaż w połowie tak dobra jak na pierwszej, to z pewnością warto będzie tam pojechać  No ale to już chyba nie zależy w takim stopniu od organizatorów. Postaram się pojawić, ale na referat chwilowo pomysłów brak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sobol
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 03, 2006, 14:35:31 » |
|
Planuję się wybrać, po raz pierwszy  Takie pytanko - ile to w zeszłym roku kosztowało w sumie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mINA87
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 03, 2006, 14:46:50 » |
|
Jak dobrze pamiętam L0R to 100zł za konferke (z wyżywionkiem) + 25zł za nocleg, można było 3 noclegi wykupić. +dojazd jeszcze. U mnie się tak jakoś 200zł zamknęło za konferkę :]
|
|
|
|
|
|
"2nd hand car, 2nd hand shoes, 2nd hand point of view from the 2nd hand news. 2nd hand shirt, 2nd hand tie, 2nd hand reason from a 2nd hand lie. (...)" Pitchshifter - 2nd hand
|
|
|
|
Lobsang Rampa
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 03, 2006, 15:27:19 » |
|
A na tej konferencji są publikowane jakies materiały konferencyjne, zawierające wszystkie referaty ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mINA87
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 03, 2006, 15:30:23 » |
|
Tak, wszyscy zarejestrowani uczestnicy konferencji dostali książeczkę z materiałami i DVDka ze zdjęciami, prezentacjami i filmami z konferencji a nawet były tam gierki z compota.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bojkar
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 03, 2006, 15:42:30 » |
|
a ja z edycja z tamtego roku do tej pory DVD nie dostalem hmmm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lobsang Rampa
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 03, 2006, 15:56:22 » |
|
Jeżeli czas mi na to pozwoli to byc może napisze artykuł "Zastosowanie metody elementów skończonych w grach komputerowych", jakoś nigdy nie trafiłem na materiały na ten temat i mysle że warto wypełnic brakującą luke. Tym bardziej, że moc obliczeniowa komputerów ciagle wzrasta i mozna się juz zacząć bawić w MES w czasie rzeczywistym (lub prawie rzeczywistym  ). A jak wyglądała Panowie w zeszłych latach sprawa noclegu ? ilu osobowe pokoje ? jakie warunki lokalowe ? jak daleko na miejsce konferencji ? sa w poblizu jakieś tanie hotele ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Koshmaar
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 03, 2006, 16:22:48 » |
|
Jedziemy?  Też pytanie :-) Lobsang: w akademikach AP pokoje 2 osobowe, w składzie 2 takie pokoje + kuchnia + łazienka. Warunki mieszkaniowe ok, skoro ludzie mogą tam mieszkać przez cały rok, to i nam przez dwa dni nic się nie stanie. Odległość od miejsca konferencji - to zależy w jakim akademiku będziesz mieszkał, możliwości dwie: albo rzut kamieniem, albo kilkadziesiąt rzutów kamieniem (ok. 15 min piechotą). Tanie hotele - IMHO się nie opłaca, ciekawe czy znajdziesz jakiś tańszy niż 25 zł za noc, a dodatkowym, decydującym atutem akademików AP jest to że będą tam inni Warsztatowicze. Ponieważ wygląda na to że jeszcze nie byłeś na TGK, więc nawet nie domyślasz się co ci ludkowie robią w nocy... Odpowiem krótko: sporo się dzieje  Btw, myślę że Merlith / aktualni organizatorzy niedługo znajdą ten topic i będą utrzymywać z nami kontakt - przynajmniej tak było do tej pory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maho
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 03, 2006, 16:23:01 » |
|
Hm, mam nadzieje ze mi sie uda...  Juz od 2 lat sie wybieram btw. jak ktos ma mozliwosc "pogadania" z organizatorami, to sprawa z pokojami do zalatwienia  Rezerwacje grupowe itp  Bo z tego co pamietam to balagan byl i kazdyt przypisany losowo byl :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lobsang Rampa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 03, 2006, 16:37:14 » |
|
Ponieważ wygląda na to że jeszcze nie byłeś na TGK, więc nawet nie domyślasz się co ci ludkowie robią w nocy... Odpowiem krótko: sporo się dzieje  No własnie, jako zadeklarowany abstynent, troche sie tego obawiam  sporo jeżdze po różnych konferencjach i na wszystkich konczy sie to tak samo, wielkim pijaństwem  a jesli sa tam Polacy to juz na 100 % 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mildanach
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 03, 2006, 16:45:36 » |
|
Znalazłem  Fajnie, że ludzie z AP chcą nadal to prowadzić. Szczegółów nie znam (jeszcze), poza tym w tym roku będę jeszcze bardziej gościem niż organizatorem. Jak zawsze popieram, zapraszam na imprezę i zachęcam do przysyłania swoich referatów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|