(...) jeśli jedna przeglądarka ustali sobie większy margines przez FORM, inna nie zrobi pustej linii między niezamkniętym P a TABLE itd.
to zdaje się można zdefiniować odgórnie dla wszystkich przeglądarek tworząc odpowiedni CSS, ja tam robie i jak narazie wszystko jest ok
(...)Po co wymyślać standardy jak i tak potem MS [ z którego produktów korzysta 1/2 świata ] się tego nie trzyma...
to jest właśnie chore... wydawało by się, że komputery są dla ludzi ale tak nie jest (?!) patrząc racjonalnie na to wszystko to można stwierdzić, że komputery są dla Microsoftu i całego jej sotfu. programisci korzystają z Visual Studio, no a żeby je odpalić trzeba mieć Windowsa, czasem przydaje się jakiś Word. bezsensu i nielogiczne dla mnie jest to, że ktoś coś stworzy, później jakaś większa firma to powieli i robie zupełnie inaczej niż jak robi to pierwotny autor i później są takie wyniki jakie są.
w chwili obecnej jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że najnowsza OPERA gdyby miała tyle wtyczek co FF byłaby najlepszą przeglądarką...