Warsztat - Programowanie gier

Wrzesień 03, 2010, 03:26:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11
  Drukuj  
Autor Wątek: Konferencja IGK-5'2008  (Przeczytany 29742 razy)
krajek
Sr. Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #135 : Kwiecień 09, 2008, 17:51:24 »

Gynvael chyba głośno powiedział to co uważa większość obecnych na konferencji Smiley. Dobrze by było, żeby sobie organizatorzy to wzięli do serca. Jednak poza tym co powiedział Gynvael zostały 2 zarzuty większego kalibru(tych mniejszych nie wymienię bo zawsze są jakieś małe problemy organizacyjne wyjaśniane ad hoc)
  • Przy rejestracji dostawaliśmy informator w wersji książeczkowej i taką ulotkę-informator. Niestety terminarze w nich zawarte różniły się, co sprawiło, ze ja i Charibo przegapiliśmy śniadanie w sobote Wink.
  • W książeczce-informatorze z tyłu jako tytuł referatu podane było zamiast 'ambient occlusion' - 'ambitne occlusion'

Niemniej jednak wrażenia po konferencja jak najbardziej pozytywne Smiley.

maxest
Gość
« Odpowiedz #136 : Kwiecień 09, 2008, 22:14:58 »

W książeczce-informatorze z tyłu jako tytuł referatu podane było zamiast 'ambient occlusion' - 'ambitne occlusion'
Nie zaprzeczysz chyba, ze tematy zwiazane z efektywnym "occlusion" sa przeciez ambitne? Wink
Gynvael Coldwind
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #137 : Kwiecień 10, 2008, 08:22:41 »

[...]2 zarzuty większego kalibru[...]

Bo ja wiem... imho to dużo mniejszy kaliber niż znikające ciasteczka ;/

;DDDD

gynvael.coldwind//vx
Hadrian W.
Sr. Member

Queight

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #138 : Kwiecień 10, 2008, 10:34:06 »

Ja też się podpisuję, ale coś dopiszę Tongue
* Dobrze, że ostatecznie było głosowanie na najlepszy referat (jeśli dobrze zasłyszałem to miało nie być). Mam nadzieję, że to utrzymacie, bo to fajna rzecz i po części pozwala zobaczyć prelegentom jak bardzo podobał się wykład.
* W głosowaniu publiczności IMHO drużyny nie powinny mieć możliwości głosowania na siebie (reszta sali na wszystkich mogłaby głosować oczywiście).
W sumie to Gyn wyczerpał temat Wink
* Ciasteczka faktycznie szybko się kończyły Sad Wink

No i standardowo bardzo mi się podobało i pewnie na kolejną konferencję znowu trafię Smiley

Heh, a tak na marginesie z roku na rok, trzeba przywozić coraz więcej okablowania, switchy i access pointów oraz przedłużaczy Wink

Under Development - koszulki dla kodera

I see dumb people... they're everywhere... they walk around like everyone else... they don't even know that they're dumb.
Riddlemaster
SuperHero Member

Dive now, work later

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #139 : Kwiecień 10, 2008, 11:22:13 »

po części pozwala zobaczyć prelegentom jak bardzo podobał się wykład
Komu jak komu - Ja zapomniałem wziąć okularów, więc za wiele nie zobaczyłem Cheesy

Ogólnie podpisuję się pod wszystkimi zarzutami, choć dla mnie najgorszy był brak firm z branży, bo przez to konferencja traci dużo na prestiżu (zwłaszcza, że była to jubileuszowa edycja, więc w sumie lipnie to wyszło). Dlatego podoba mi się pomysł mINY. W sumie jeśli by pójść dalej możnaby postarać się o zaangażowanie w konferencję firm z naszej części Europy, gdyż większość konferencji które się tu odbywa ma raczej charakter dość lokalny, więc nadal jest szansa na wybicie się.

KriS
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #140 : Kwiecień 10, 2008, 15:13:04 »

A jest w planach zamieszczenie referatow w sieci? Chetnie bym sobie poczytal.

http://KriScg.blogspot.com
"Don't have any friends? Still a virgin? Programming is for you!"
yomyn
Sr. Member

GG: 5588652

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #141 : Kwiecień 10, 2008, 15:47:43 »

Za rok jesli wszystko dobrze pojdzie pojade ;P W zadnych konkursach nie mam zamiaru startowac ale z pewnoscia bedzie ciekawie Smiley Jest juz moze ustalona dokladna data nastepnego IGK ?

Netrix
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #142 : Kwiecień 10, 2008, 16:25:38 »

Heh, a tak na marginesie z roku na rok, trzeba przywozić coraz więcej okablowania, switchy i access pointów oraz przedłużaczy Wink

Tak, mam postanowienie, żeby kupić listwę z 20m (minimum) kablem, specjalnie na tę okazję, wtedy siądę z przodu Smiley.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie." Niels Bohr
Charibo
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #143 : Kwiecień 10, 2008, 16:28:11 »

Netrix - ale za rok przyjedź bez tablicy do pisania na monitorze Tongue

Now these points of data make a beautiful line
And we're out of beta we're releasing on time.

Blogassek.
Netrix
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #144 : Kwiecień 10, 2008, 17:27:32 »

Ściereczkę też postaram się kupić.

BTW:
Również podpisuję się pod listą Gynvaela.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie." Niels Bohr
Koshmaar
Sr. Member

I'm not complete idiot - parts of me are missing.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #145 : Kwiecień 13, 2008, 00:02:18 »

Konferencja tradycyjnie bardzo przyjemna, choć obserwuje się pewne zużycie materiału. W zeszłym roku to byli uczestnicy, w tym zawiedli zarówno uczestnicy, organizatorzy jak i (przede wszystkim) sponsorzy, a biorąc pod uwagę że jest to jubileuszowa edycja i teoretycznie powinno być najglośniej, najwięcej wszystkiego i najbardziej kolorowo, trochę martwi. Pytacie czemu mieszam do tego uczestników... a ile w tym roku przyjechało osób na IGK? ile było naszych referatów? ile drużyn wystartowało w compo, hę? Ogólnie jednak nie ma co narzekać. Podobnie jak poprzednicy, ja również podpisuję się pod Listą Gynvaela (tm).

Odnośnie Compo... w teamie napisaliśmy takie jedno interaktywne demko, które zdobyło trzecie miejsce (od początku i od końca). Grać się w to nie dało, więc poświęcilem dodatkowo kilka godzin i zrobiłem z tego coś w rodzaju śmiesznej gry, w typowych dla nas psychodelicznych klimatach królika Krzesimira (tm) i spółki. Tutaj macie screeny:

a tu całość: http://student.agh.edu.pl/~koshmaar/homepage/download.php?file=HeavenUnderEarth.zip&directory=Projects

Miłej gry :-)
(wydaje mi się że to co powstało na IGK było na tyle niedokończone że nikogo by nie zainteresowało, więc nie będę tego udostępniał)

EDIT: wow, obchodzę jubileusz 2^8  Grin
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2008, 14:26:01 wysłane przez Koshmaar » Zapisane

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #146 : Kwiecień 15, 2008, 16:10:49 »

Pamiętacie filmik, który maciejkiner & spółka zmontowali po jednej z pierwszych konferencji?
http://regedit.gamedev.pl/pub/tgkclip.avi

Ja postanowiłem zrobić podobny po tegorocznej konferencji.
http://rapidshare.com/files/107803199/IGK2008_Clip.avi.html
http://regedit.gamedev.pl/pub/IGK2008_Clip.avi
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2008, 23:30:26 wysłane przez Reg » Zapisane

gamer.cpp
Full Member

« Odpowiedz #147 : Kwiecień 15, 2008, 17:59:07 »

Heh niezła popijawa Smiley  Żałuję, że się nie stawiłem, za rok na pewno będę. + za random w tle ;]

cherry wiśniowe
Gynvael Coldwind
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #148 : Kwiecień 16, 2008, 09:10:22 »

@Reg: przeeeeeeeeeświeeeeeetny filmik!!! great work!!! ;>

@gamer.cpp: noo kurrrce, zrobić fotkę flaszki to od razu masa chętnych :DDD

gynvael.coldwind//vx
Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #149 : Kwiecień 16, 2008, 10:28:36 »

gamer.cpp: I tak nie pokazałem tych ostrzejszych materiałów, żeby nikogo nie skompromitować Smiley

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia