|
SauRooN
|
 |
« : Listopad 15, 2007, 23:53:42 » |
|
//edit by revo: wycięte z http://forum.gamedev.pl/index.php/topic,4089.135.htmlCo do visuala to oprócz tego, że jest niezbyt zgodny ze standardami c++ to jest ok. A skąd Ty masz takie ciekawe informacje?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2007, 11:35:46 wysłane przez revo »
|
|
Techland - R&D
|
|
|
|
Porke
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2007, 00:01:50 » |
|
[ot] @SauRooN: Możliwe że Netrick miał na mysli vc++6, który jest niejako z tego znany, że wiele niezgodności ze standardem, w 'ósemce' już tego problemu nie ma (a przynajmniej nie na tak znaczną skalę) [/ot]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Netrick
Full Member

Debian GNU/Linux user
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 13, 2007, 18:01:56 » |
|
Co do visuala to oprócz tego, że jest niezbyt zgodny ze standardami c++ to jest ok. A skąd Ty masz takie ciekawe informacje? Odświeżam temat, ale powiem że z własnych testów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurak
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 13, 2007, 18:06:41 » |
|
A możesz dać przykłady najważniejszych niezgodności? Nie bronię Visuala, tylko chciałbym wiedzieć, co jest tu niezgodne, w końcu tego używam 
|
|
|
|
|
|
^ tam nie ma nic ciekawego
|
|
|
|
Riddlemaster
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 13, 2007, 18:50:18 » |
|
I pamiętaj, że tekst "bo w devie jest inaczej" nie jest argumentem  Też jestem ciekaw co jest nie tak w visualu, bo programuję w nim od dawna i poza pewnymi rozszerzeniami (w pełni opcjonalne) i drobnymi brakami (mój ulubiony przykład - to słowo export - "reserved for a future use"  ), wynikającymi z poziomu komplikacji standardu, większych niezgodności nie zauważyłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shyha
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 13, 2007, 18:53:08 » |
|
Co do visuala to oprócz tego, że jest niezbyt zgodny ze standardami c++ to jest ok. A skąd Ty masz takie ciekawe informacje? Odświeżam temat, ale powiem że z własnych testów. Wypadaloby poprzec przykladem.
|
|
|
|
|
|
Shyha@Flickr'Of all the paths you choose in life, make sure some of them are dirt'
|
|
|
|
skoti
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 13, 2007, 19:11:07 » |
|
Co do visuala to oprócz tego, że jest niezbyt zgodny ze standardami c++ to jest ok. A skąd Ty masz takie ciekawe informacje? Odświeżam temat, ale powiem że z własnych testów. Wypadaloby poprzec przykladem. Dawno już nie pisałem w visualu ale pamiętam, że z visual 6 zdarzały się jakieś problemy z iso c++ ale mniejsza o to bo już nawet nie pamiętam jakie a wersja 6 już raczej jest za stara żeby wytykać błędy kompilatorowi ;p słyszałem że nowe wersję radzą sobie bardzo dobrze z standardem więc nie ma co gadać ;p - chodź ja wole gcc4 lub icc ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Netrick
Full Member

Debian GNU/Linux user
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 13, 2007, 19:18:33 » |
|
Nie dysponuje już kodem tych testów, ale choćby wiele kodów z symfoni c++, która jest na pewno zgodna z iso c++ nie działa w visualu. Ale moje testy nie polegały na wklepywaniu kodów z książki ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 13, 2007, 19:46:16 » |
|
Z ktorego wydania symfonii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_b
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 13, 2007, 19:48:55 » |
|
I na jakim Visualu nie działało ci?
|
|
|
|
|
|
GG: 6346008 (często na niewidocznym) Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
|
|
|
|
Netrix
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 13, 2007, 21:12:28 » |
|
No to te testy są raczej stare i nieaktualne.
|
|
|
|
|
|
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie." Niels Bohr
|
|
|
puch
Full Member

Stop cenzura | Stop dyktatura
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 13, 2007, 22:16:13 » |
|
Nie dysponuje już kodem tych testów, ale choćby wiele kodów z symfoni c++, która jest na pewno zgodna z iso c++ nie działa w visualu. Ale moje testy nie polegały na wklepywaniu kodów z książki ;p Bodajże ostatnie wydanie było zgodne ze standardem ISO C++ i to wydanie miało na okładce znaczek o tym informujący. Kopiuj->wklej kodu przykładowego programu z tego wydania działało pod Visualem
|
|
|
|
|
|
Nie ma rzeczy niemożliwych....
Code Name: "Dolphin" v1.0b
|
|
|
|
maxest
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 13, 2007, 22:32:39 » |
|
Krotko mowiac: jesli chce sie ktos czepiac jakichs niezgodnosci nwocyh Visualu ze standardem ten niech zobaczy czym jest prawdziwa niezgodnosc korzystac z C++Builder'a ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SauRooN
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2007, 03:05:23 » |
|
Netrick: nie rzucaj słów na wiatr, visual c++ w wersji 8.0 jest jednym z najbardziej zgodnych ze standardem kompilatorów (jeśli nie najbardziej zgodnym). Pokaż jakieś przykłady, to pogadamy, ale wątpię żebyś doszedł do aż takich niuansów w zakamarkach standardu, które nie zostały w visualu prawidłowo obsłużone.
|
|
|
|
|
|
Techland - R&D
|
|
|
|
bies
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 14, 2007, 03:13:32 » |
|
Netrick: nie rzucaj słów na wiatr, visual c++ w wersji 8.0 jest jednym z najbardziej zgodnych ze standardem kompilatorów (jeśli nie najbardziej zgodnym). Pokaż jakieś przykłady, to pogadamy, ale wątpię żebyś doszedł do aż takich niuansów w zakamarkach standardu, które nie zostały w visualu prawidłowo obsłużone.
Message-ID: <fjk1an$m9g$1@achot.icm.edu.pl>, do poszukania w Google Groups. Problem z kontekstowym znaczeniem typedef w C++. Zarówno g++ jak i Comeau C++ działają poprawnie (choć g++ ma kiepski komunikat błędu). To akurat z przed kilku dni, jest więcej kwiatków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|