Warsztat - Programowanie gier

Wrzesień 03, 2010, 03:30:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Stratus Online - postapokaliptyczny MMORTS  (Przeczytany 2769 razy)
Korzen
Newbie
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 27, 2007, 16:19:14 »

A dziekujemy, dziekujemy:)

pod menu budynki przesuwanie rolką to samobójstwo - nie mam pojęcia jak to działa(zmniejszcie rozdzielczość  suwaka?) - ale poprawcie to.

Co do tego nieszczesnego scrolla to wina lezy po stronie firefox'a (pod  IE  i Opera jest ok) i narazie nie znalazlem sposobu jak na to wplynac. FF ma domyslnie przypisane scroll o 1 line tekstu (mozna ustawic mu np na 5 ale wtedy na wszystkich stronkach tak bedzie), IE i Opera wyliczaja sobie same sensowna wartosc scroll'u.

Generalnie to znaczna czesc czasu spedzonego nad GUI to byla walka z roznicami miedzy przegladarkami,
mimo ze teoretycznie GWT powinno to wyeliminowac Sad
Timer się odświeża co sekundę? po co?
Co do timerow, to jest ich odpalanych nawet kilkanascie z odswiezeniem co sekunde i nie ma z nimi problemu. A sa po to, ze klient musi wiedziec kiedy sie odswiezyc:)

Warunkow nie trzeba akceptowac:) CheckBox na przyszlosc jest:)
stalek
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Grudzień 27, 2007, 20:07:13 »

całość bardzo przyjemna na pierwszy rzut oka:) niemal murowany kandydat na onlajnowy hicior:) gratulacje!
zerlo
Gość
« Odpowiedz #17 : Grudzień 27, 2007, 23:06:36 »

Bardzo ciekawe. Z checia pogram, ale mam drobne pytanko. Czy istnieje "kolejka budowania"? Chodzi mi o to, zeby zaplanowac budowe kilku budynkow, aby modernizowane byly one po kolei? Gdy skonczy jeden przechodzi do nastepnego. Nie doczytalem czegos czy nie ma takiej opcji?

Ciesze sie z postapokaliptycznych klimatow. Mialem ostatnio na nie ochote. :D

EDIT:
Wiem, ze jescze pracujecie nad ta gra, ale czy w przyszlosci planujecie uniemozliwic klikanie [modernizuj] przy budynkach, na ktorych budowe/rozbudowe mamy za malo surowcow? Taki male udogodnienie byloby przydatne.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 10:05:47 wysłane przez zerlo » Zapisane
CGolan
Newbie
*

« Odpowiedz #18 : Styczeń 27, 2008, 00:22:08 »

Witajcie!
Imho, gra ma szanse bycia hitem, jesli wyeliminuje sie jej slamazarnosc i zmieni mechanike potyczki.
jak to wyglada teraz:
 - nie ma szans na sychronizacje atakow
 - 60% z zadanych obrazen uderza rownomiernie we wszystkie typy jednostek, a 40% z nich w jeden z typow.

Te dwa elementy glownie blokuja droge ku chwale, a odzew zaden! ; -)
Kaszuba
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Styczeń 28, 2008, 15:33:46 »

Gierka jak narazie mi sie podoba chociaz wg mnie to pole gdzie jest glowna gra(tam gdzie sie budynki wyswieltaja, ta duza mapa itd.) jest troche za male i jest wrazenie ze jest takie scisniete. Ale przyznam ze bardzo ladny wyglad strony, menu i wyglad budynkow tez mi sie podoba. Ale tak jak ktos juz mowil mozna by zrobic zeby nie mozna bylo kliknac na przycisk do budowania jak sie nie ma spelnionych wymagan.

No i oczywisice zeczy powodzenia w dalszych pracach  Wink

EDIT: Ta gre robisz sam czy w zespole? Jak w zespole to ile osob?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2008, 15:36:24 wysłane przez kaszuba44 » Zapisane

Blog 
GG: 7895657
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia