|
Złośliwiec
|
 |
« : Styczeń 15, 2006, 14:45:57 » |
|
Witam wszystkich włażących tutaj  . "Untitled" (nie miałem pomysłu na fajny tytuł  ) to nowa gra roguelike (z grafiką!). W założeniach ma być jeszcze ambitniejszy, niż najlepsze produkcje z tego gatunku. Na razie tworzę podstawy, ale jak znam siebie, to kiedyś doprowadzę ten projekt do szczęśliwego końca  . Obecnie dostępny jest niewielki (testowy) świat gry i możliwość wykonywania nieskomplikowanych zadań. Można też dodawać własne lokacje za pomocą dołączonego edytora map. Dość gadania, ściągać: http://darkcult.nazwa.pl/download/Untitled_064.rarScreeny do obejrzenia na GameDev.pl: Link
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 02:40:44 wysłane przez Złośliwiec »
|
|
"Jedynym dowodem na istnienie pozaziemskiej inteligencji jest to, że się z nami nie kontaktują" (A. Einstein) Untitled - nowa wersja: llllllllllllllllllll 17%
|
|
|
|
skalniak
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 15, 2006, 15:04:37 » |
|
czesc, zapowiada sie bardzo fajnnie:) Zaatakowalem tego gostka i mnie rozwalik. Bedzie animacja postaci podczas poruszania sie?
Pozdr. skalniak
|
|
|
|
|
|
 "Nie przejmuj się, gdy zarzucą ci że budujesz zamki w powietrzu. To jest właśnie miejsce, w którym powinno się je stawiać. Potem wystarczy że dobudujesz im fundamenty." Henry David Thoreau http://skalniak.gamedev.pl
|
|
|
|
meehav
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 15, 2006, 16:18:30 » |
|
Chwilke pogralerm, i musze przyznac ze gra jest bardzo ciekawa. Czekam na kolejna wersje 
|
|
|
|
|
|
gg: 2550505
|
|
|
Thorn123
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2006, 18:51:08 » |
|
 fajna gierka tylko przydala by sie mozliwosc gry w oknie lub w wiekszych rozdzielczosciach
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comrade
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 15, 2006, 19:46:34 » |
|
Hehehe, niezłe dialogi. lubie takie poczucie humoru, zwłaszcza urzekło mnie umieszczenie w grze jej autora  Oto moje uwagi: 1) Bug! Próba rzucenia czaru (klawisze 1-4) konczy sie u mnie wywaleniem całej gry. 2) Przeorientowalbym wyswietlanie mapy w ten sposob by bohater zawsze byl na srodku, teraz jak ide od punktu startowego w prawo to musze iść po skraju mapy i widzę tylko 1 pole przed sobą. 3) Przydałaby się informacja, jak w każdym klasycznym rogaliku przy nastąpieniu na przedmiot: "widzisz młotek", "widzisz ciało urzędnika", jak jest stos, to: "tu leży kilka przedmiotów". Obecnie trzeba brać w łapę przedmiot by dowiedziec sie czym jest (czasem z grafiki to nie wynika  ) 4) Przy wcisnieciu klawisza r (czytanie) jest irytujący interfejs uzytkownika - zmiana pozycji kursora myszy na jakas zafixowaną stałą w środku ekranu. Generalnie oby tak dalej  Gra przykuwa - a to sie liczy 
|
|
|
|
|
|
AlertGrid - automatyczne powiadomienia przez SMS/telefon o dowolnych zdarzeniach zachodzących w waszych aplikacjach/usługach/urządzeniach.
|
|
|
|
Złośliwiec
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 16, 2006, 17:42:01 » |
|
Skalniak: nie będzie animacji, to jest roguelike  . Thorn123: a po co?  Comrade: 1) Wiem o tym, już kilka osób mi to zgłaszało. Ale dzięki  . 2) Zobaczymy co da się zrobić w tej kwestii. 3) Wystarczy wejść do inventory i najechać myszą na przedmiot  . Ale masz rację, przydałaby się taka informacja. 4) Chodzi o to, że nie można wyjechać myszą poza obręb aktualnego okna? To takie zabezpieczenie, mniejsza o to przed czym  . Kiedyś się to usunie. Dzięki wszystkim za opinie. Aha, jak ktoś chce, to może sobie ściągnąć poprzednią wersję, jest w niej zupełnie inna "fabuła" (w cudzysłowie, bo na razie wszystkie dialogi i zlecenia są tylko do potrzeb testowych) i można sobie pochodzić po losowo generowanych podziemiach: http://sao.wszia.edu.pl/~s8992/rpg_051.rar
|
|
|
|
|
|
"Jedynym dowodem na istnienie pozaziemskiej inteligencji jest to, że się z nami nie kontaktują" (A. Einstein) Untitled - nowa wersja: llllllllllllllllllll 17%
|
|
|
krowal
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2006, 09:52:38 » |
|
link nie dziala czy mi sie zdaje ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Złośliwiec
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 17, 2006, 15:45:25 » |
|
Hmmm... Faktycznie coś tam wczoraj słyszałem, że uczelniany serwer padł  . No cóż, zaraz poszukam jakiegoś awaryjnego  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarkJarek
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 17, 2006, 16:55:41 » |
|
gierka bardzo fajna, podoba mi się przydało by się poprwić wyświetlanie informacji aby każda była w nowej linijce
|
|
|
|
|
|
Debuger prawdę ci powie!
|
|
|
|
Złośliwiec
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 18, 2006, 10:08:23 » |
|
OK, linki powinne już działać. A gdyby znowu jakaś katastrofa się wydarzyła, to gierkę można ściągnąć z innego miejsca: http://www.darkcult.republika.pl/rpg_051.rarDarkJarek: Jak zacznie cię atakować 15 stworów naraz, to docenisz, że wiadomości pojawiają się obok siebie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master Ar2ro
Newbie
incomprehensible one
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 06, 2006, 11:44:37 » |
|
Gierka na prawde fajnie sie zapowiada, dobra robota Pare uwag: 1. popieram uwagę comrada odnośnie mapy, bardzo trudno się poruszać widząc jedynie jedną kratkę przed sobą, mógłbyś to zmienić choćby do 4-5 kratek. (ale najlepiej, żeby gracz znajdował się jak najbliżej środka ekranu tak długo, jak się da) 2. Zgadzam się z Thornem, że możwilość gry w oknie byłaby pożyteczna... nie każdy chce mieć taką grę full-screen... może ktoś chce grać i robić jednocześnie coś innego, np. rozmawiać na gg. 3. Tekst przy dialogach trudno się czyta, bo jest różowo-biały  4. Jeżeli w plecaku na jednym polu znajduje się więcej niż jeden element (miałem dwa ciała goblina (chyba)) przydałaby się możliwość przeniesienia dowolnej ilość w inne miejsce, nie tylko całości Pracuj dalej nad tym projektem 
|
|
|
|
|
|
"We don't receive wisdom; we must discover it for ourselves after a journey that no one can take for us or spare us." - Marcel Proust "I only exist inside those people who are aware of my existance" - Lain "Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish." - ...
|
|
|
|
Złośliwiec
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 06, 2006, 12:05:57 » |
|
1. Wiele osób zwraca mi na to uwagę, więc pomyślę, co dałoby się zrobić. Prawdopodobnie będzie możliwość skonfigurowania gry zgodnie z upodobaniami (ile kratek naprzód ma się pokazywać  ). 2. Nie, nie i jeszcze raz nie!. Moja gra będzie na tyle wciągająca, że nikt nie będzie sobie w tym samym czasie rozmawiał przez GG  . Po prostu założenie od samego początku było takie, że to będzie full screen i tyle. 3. Hmmm, podejrzane  . Niech zgadnę: masz włączone rozmywanie czcionek w Windowsie?  4. Wiem, właśnie pracuję nad tym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master Ar2ro
Newbie
incomprehensible one
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 06, 2006, 12:08:52 » |
|
3. Hmmm, podejrzane  . Niech zgadnę: masz włączone rozmywanie czcionek w Windowsie?  Zgadłeś.  Może lepiej byłoby po prostu przygotować czcionke już wcześniej jako teksture? Nie powinno to stanowić większego problemu.
|
|
|
|
|
|
"We don't receive wisdom; we must discover it for ourselves after a journey that no one can take for us or spare us." - Marcel Proust "I only exist inside those people who are aware of my existance" - Lain "Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish." - ...
|
|
|
|
Złośliwiec
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 06, 2006, 12:15:34 » |
|
Eee, lepiej nie, już i tak mam nieźle nakombinowaną procedurę rysowania tekstu  . Raczej ustawię większy zakres kluczowania kolorów albo coś w tym rodzaju  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragomir
fish killer
Full Member

pamparam
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 06, 2006, 19:10:30 » |
|
1. Wiele osób zwraca mi na to uwagę, więc pomyślę, co dałoby się zrobić. Prawdopodobnie będzie możliwość skonfigurowania gry zgodnie z upodobaniami (ile kratek naprzód ma się pokazywać ). no ta jedna kratka naprzod to stanowczo za malo, ale uwazam ze zasiegu widzenia nie powinno sie regulowac tylko np. powinien on zalezec od jakiejs cechy w grze (jakas spostrzegawczosc, czy po prostu zasieg widzenia). dodalo by to grze troche realizmu do gry  (wybaczcie, jesli powiedzialem cos nie tak ale nie za bardzo mam jak zagrac w te gre na linuksie, poza tym spiesze sie troche ;\)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|