Warsztat - Programowanie gier

Marzec 15, 2010, 06:50:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Compo wielkanocne  (Przeczytany 18578 razy)
krajek
Sr. Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #135 : Marzec 26, 2008, 16:49:27 »

k_b mogę prosić o udostępnienie takiego 'dokumentu projektu'? Jestem ciekawy jak to wykonać, żeby było przydatne. Zawsze jak próbuję się za to zabrać to mówię sobie, że przecież mam wszystko w głowie i jakoś to będzie.  Wink. Tak więc bym prosił o udostępnienie w celach edukacyjnych  Smiley. Oczywiście po compo, szczególnie, że też biorę udział.

k_b
Hero Member

Świr i dziwoląg

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #136 : Marzec 26, 2008, 18:20:20 »

k_b mogę prosić o udostępnienie takiego 'dokumentu projektu'? Jestem ciekawy jak to wykonać, żeby było przydatne. Zawsze jak próbuję się za to zabrać to mówię sobie, że przecież mam wszystko w głowie i jakoś to będzie.  Wink. Tak więc bym prosił o udostępnienie w celach edukacyjnych  Smiley. Oczywiście po compo, szczególnie, że też biorę udział.

Nie ma problemów, dokument projektowy to żadna tajemnica Smiley. Będzie razem z pracką na Compocie.

GG: 6346008 (często na niewidocznym)
Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #137 : Marzec 26, 2008, 19:51:31 »

Ja sobie zeszyt założyłem identyczny jak do polskiego i raz przez pomyłkę wziąłem go do szkoły zamiast tego do polaka, ale udało mi się powymyślać trochę na polskim, a i tak przeważnie śpię Grin Nie wiem, ja nigdy nie bardzo byłem chętny jakimś projektom co najwyżej zapisać sobie pomysł żeby nie wyleciał z głowy lub jakiś diagramik sobie narysować, pospisywać jakieś współrzędne i tyle Tongue

kubabednar
Jr. Member
**

« Odpowiedz #138 : Marzec 27, 2008, 17:28:04 »

Ja już pracę wysłałem i czekam na potwierdzenie od Regedita. Z biegiem czasu moja gra wydaje mi się bardzo, bardzo mało absurdalna Cheesy. Mam jedno pytanie: czy głosy trzeba wysyłać mejlem do organizatora czy można po prostu na forum napisać?(Dobra już wiem Wink)
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2008, 17:50:09 wysłane przez kubabednar » Zapisane

GG: 3706608
DamorK
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #139 : Marzec 27, 2008, 18:17:08 »

The End!!!
Praca skończona...
Chociaż jeszcze jest wiele błędów, to nie mam już siły nic robić. To compo było dla mnie bardzo męczące. W święta nie miałem czasu i teraz od wtorku musiałem siedzieć po 5 h dziennie, żeby grafiki zrobić.
sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #140 : Marzec 27, 2008, 18:33:55 »

Się wysyła Smiley Wszystkim życzę powodzenia ;p (sobie też ofc ;p Cheesy)

k_b
Hero Member

Świr i dziwoląg

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #141 : Marzec 27, 2008, 18:34:58 »

A ja jeszcze pracuję Cheesy.

Teraz, jak policzyłem ile czasu faktycznie moją pracę robiłem, wyszło, że przeznaczyłem na to ledwie 8 godzin...

A tu screen:

Jeszcze przez tą godzinę zrobię menu oraz przynajmniej jednego przeciwnika Smiley

Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #142 : Marzec 27, 2008, 18:38:43 »

Tylko żebyś zdążył wysłać ;p

heavymental
Jr. Member
**

« Odpowiedz #143 : Marzec 27, 2008, 18:52:31 »

Skończone i wysłane.
Choć właściwie trudno mój twór trudno chyba nazwać grą^^
Bug'ów być (wiele Wink ) nie powinno.

Pierwsze me Compo. Hell Yeah.

Nadzieję mam że dojdzie, niby godzina jeszcze - jednak nie mam zaufania co do maili.

Strasznie ciekawią mnie reakcje na moje dzieło. Zarówno od strony graficznej, jaki i fabularnej (hai.. fabulę to posiada^^)

Sketch fast or die slow

www.hmental.daportfolio.com
Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #144 : Marzec 27, 2008, 18:53:35 »

Ja za niedługo wyślę tylko podeślę kumplom do sprawdzenia jeszcze czy działa all good.

sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #145 : Marzec 27, 2008, 18:58:12 »

A dla mnie to była pierwsza gra (ba, pierwszy program, nawet "hello world nie miałem ;P) w Javie hehehe, ale myślę że daje rade w miarę Smiley Powiem tylko, że niby jest to cross platform (odpalamy pliczkiem game.jar na każdym osie) ale w praktyce nie wiem czemu na linuxie się nie uruchamia, nie wykminiłem tego niestety Smiley Problem jest z tego co się doczytałem w necie w JOGL'u, może jakiś magik od linuxów znający Javę będzie wiedzia o co kamman Smiley zobaczmy

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #146 : Marzec 27, 2008, 19:09:35 »

Mam już 8 nadesłanych prac.

sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #147 : Marzec 27, 2008, 19:12:59 »

Kurcze jaka frekwencja fajnie Smiley No i z tego co tu się czyta to będzie co najmniej 2 więcej Smiley

Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #148 : Marzec 27, 2008, 19:17:10 »

Moja się właśnie wysyła, ale znając mojego neta potrwa jeszcze z 10 minut. W zapasie mam wrzucone już na hosta jak coś.

EDIT:
Wysłało się właśnie Wink

k_b
Hero Member

Świr i dziwoląg

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #149 : Marzec 27, 2008, 19:26:53 »

Uff, zdążyłem. I dołączyłem design doc. Przez co, możecie zobaczyć jak dużo rzeczy - mimo to - nie dałem rady zaimplementować Tongue.

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia