Warsztat - Programowanie gier

Marzec 13, 2010, 15:28:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Compo wielkanocne  (Przeczytany 18560 razy)
Xadas
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #150 : Marzec 27, 2008, 19:31:12 »

Mi też się udało wreszcie zadebiutować Grin. Pracę wysłałem, tylko że z innego maila bo z xadasdev@o2.pl miałem problem. Mam nadzieję, że doszła.

DamorK
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #151 : Marzec 27, 2008, 19:33:06 »

Wysłane, jeszcze sprawdziłem na kilku kompach i działa, tylko czasem na linuksach jest pewien problem (timery źle działają), ale poza tym wszystko ok.
Tylko, żeby mail doszedł, bo ostatnio miałem z tym problem.
Także, Regedit, potwierdź odebranie mojej pracy, jak będziesz mógł na pw.Smiley
Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #152 : Marzec 27, 2008, 19:53:32 »

A jeszcze jak macie czas to ściągnijcie sobie Directa co najmniej z listopada 2007 (NOV 2007). Zauważyłem u brata (ma jakiegoś starocia) to muli w menu itp. - U reszty znajomych działa wyśmienicie.

bluebat
Newbie
*

« Odpowiedz #153 : Marzec 27, 2008, 20:02:01 »

Uff, w ostatniej chwili zdazylem wyslac. Niestety nie zdazylem grafiki dopracowac, wiec jest bardzo prosta. Mam nadzieje ze wam sie spodoba pomysl Cheesy

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #154 : Marzec 27, 2008, 20:22:06 »

Oficjalny komunikat:

Termin nadsyłania prac konkursowych dobiegł końca. Prac jest 16. Zapraszam do pobierania archiwum (20.3 MB)
http://www.gamedev.pl/compo/pliki/Compo_2008-03-27.rar

Równocześnie informuję i przypominam, że teraz, aby sfinalizować swój udział, każdy z uczestników ma obowiązek wysłać na e-mail organizatora - regedit@regedit__USUN__.gamedev.pl - swój głos wg standardowych zasad, czyli w postaci:

1. Praca na 3 punkty
2. Praca na 2 punkty
3. Praca na 1 punkt

Głosy należy przysyłać najpóźniej do 20:00 jutro (piątek, 28 marca 2008). Warto do każdej ocenionej pracy napisać krótki komentarz.

Raver nie zdążył przysłać swojej pracy. Niech to będzie nauczką dla wszystkich, którzy tak często wysyłają pracę w ostatnich minutach, mimo że mają na to cały tydzień Tongue Przypominam też po raz N-ty, żeby podpisywać się w e-mailach swoim imieniem i nazwiskiem lub ksywką. Od następnej edycji umówimy się chyba, że kto tego nie wpisze do treści e-maila, ten nie bierze udziału Tongue

Madnez
Newbie
*

« Odpowiedz #155 : Marzec 27, 2008, 20:24:17 »

Prędkość jest tak zabójcza, że długo nie dowiemy jakie gry zostały wysłane Grin
raver
Sr. Member

jestem ninja ;]

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #156 : Marzec 27, 2008, 20:29:11 »

Byłoby 17, o 3 minuty się spóźniłem :/

EDIT: Nie miałem na to całego dnia - okazało się, że muszę coś bardzo pilnego zrobić i nie mogłem po prostu wysłać, cóż - życie. Jak wyśle na jakiś serwer, to zedytuje tego posta i dam link. Dziękuje za te 5 minut które i tak przeczekałeś  Embarrassed.

EDIT2: ja jestem raver!

EDIT3: no rozumiem, że dla Ciebie 5h (tyle by mi zostało) to "ostatnie minuty"...  dobra już się nie kłuce, ale i tak jestem strasznie wku...rzony  Angry
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2008, 20:36:49 wysłane przez raver » Zapisane

raver's dev blog < na razie nic tam nie ma Smiley
Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #157 : Marzec 27, 2008, 20:33:00 »

Wrzuciłem jeszcze archiwum na RapidShare:
http://rapidshare.com/files/102844958/Compo_2008-03-27.rar.html

EDIT: Policzyłem też, że 7 dni to jest 10080 minut. Dlatego nie rozumiem jak można zostawiać wysyłanie pracy na te ostatnie kilka Smiley

Madnez
Newbie
*

« Odpowiedz #158 : Marzec 27, 2008, 20:59:38 »

Prędkość powinna być dużo lepsza bo czekać 18 min mi się nie chce XD
sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #159 : Marzec 27, 2008, 21:07:07 »

Pozwolę sobie skomentować 3 prace (kolejność alfabetyczna)...
Ciunkos - ta muzyczka w tle Cheesy nie mogę po prostu Cheesy Odpalając to poczułem się jak na uczelni... ekhm nevermind ;p
DamorK - fajne na serio, tylko jest małe ale.. nie bardzo da się to zamknąć, nawet menedżer zadań miał problemy Smiley
heavymental - jeśli sam rysowałeś te graficzki to grats, bardzo fajne, lubię taką ostrą kreskę Smiley I chyba najbardziej absurdalna ze wszystkich gier Smiley W sumie to ni cholery nie wiem o co w niej kamman Cheesy

DamorK
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #160 : Marzec 27, 2008, 21:39:55 »

Jak to nie da sie zamknąć??
ESC służy do tego Smiley
Masz jakieś błędy?
meehav
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #161 : Marzec 27, 2008, 21:44:10 »

Przede wszystkim grataluje wszystkim ukonczenia gier!
Najbardziej mi sie podoba gra sobola, nie wiem czemu, chyba przez te swietna grafike Smiley Szkoda, ze nie moge oddac glosu...

gg: 2550505
medivo
Full Member

« Odpowiedz #162 : Marzec 27, 2008, 21:45:31 »

Czy prace są skanowane jakimś antywirusem i testowane przeciw szkodliwościom ? Żeby nie było, że ktoś prześle kiedyś jakiegoś swojego trojana...
Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #163 : Marzec 27, 2008, 21:48:34 »

Moja subiektywna minirencenzja prac, w kolejności od tych które spodobały mi się najbardziej:

- karol32768
RZĄDZI! Prosta a wciągająca. Rispekt za 3D. Ta grafika bardzo mi się spodobała.
- Sobol
Bardzo rozbudowane i zaawansowane technicznie (w porównaniu z innymi pracami). Poza tym ładne (stylem przypomina dema z tegorocznego Breakpoint Smiley). Niestety wkurzające. Wkurzają dwie rzeczy - ogromna bezwładność przy sterowaniu i to że ekranów intro i śmierci nie da się pominąć.
- Kosario (w archiwum jako leszek)
Wygląda prawie jak demo scenowe Smiley Dawno nie widziałem czegoś tak rozbudowanego w Pascalu. Oldschool Smiley Mój rekord to 6 sekund.
- Ciunkos
Wypas! Co prawda naśmiewanie się z twoich starych nie każdemu się spodoba, ale mnie się podoba Smiley 8 minigier to musiała być kupa roboty. Widzę tu też kawałek jakiejś większej technologii (Black Sheep Framework). No i ten numer z wyłączaniem komputera - dobre Cheesy
- bluebat
Genialny pomysł! W to się naprawdę da pograć! Absurdalne i zarazem pomysłowe Smiley
- DamorK
Fajny pomysł, ładne wykonanie, tylko te odbicia przy kolizjach wkurzają.
- kubabednar
Spoko gra. Widać że dopracowana. Tylko tego czasu mało i sterowanie wkurza - i to nie przez zamianę klawiszy tylko przez to że na raz można mieć wciśnięty tylko jeden.
- medivo
Da się pograć Smiley
- Xadas
Fajny pomysł Smiley
- heavymental
Nie wiem o co w tym chodzi, ale ciekawe Smiley Fajny styl graficzny.
- freakpp
Pomysłowe jak na grę tekstową. Fajne teksty. Fajna licencja Smiley Niestety za dużo do pogrania nie ma Tongue
- gamer.cpp, k_b, krajek
Cóż tu można napisać... Gra tego gatunku to w programowaniu gier swoisty Hello World Smiley
- Adamos
Programowanie gier w wieku 10 lat? Gratulacje Smiley
- Mateusz Jaziński
Nie wiem o co w tym chodzi, ale fajny efekt jest, jak się wyjedzie w prawo poza planszę Smiley

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #164 : Marzec 27, 2008, 21:50:05 »

Tak, prace są skanowane antywirusem. Jak ktoś napisze własnego trojana to antywirus go oczywiście nie wykryje i wtedy będzie nieciekawie. Ale cóż... pozostaje liczyć na dobre intencje uczestników. Na szczęście nie mieliśmy jeszcze takiego przypadku.

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia