Warsztat - Programowanie gier

Wrzesień 03, 2010, 04:13:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Compo wielkanocne  (Przeczytany 19740 razy)
Fiołek
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #180 : Marzec 28, 2008, 18:20:04 »

Zagrałem we wszystkie. W jedne dłużej grałem, drugie krócej i najbardziej podoba mi się gra Ciunkosa. Wszystkie prace są dobre i absurdalne(jedne więcej drugie mniej), lecz IMO tylko ona się wyróżnia. Ta muzyka, mniam!

PS. Pozwolisz, że sobie umieszczę ten fajny kawałek "Hokus pokus[...]" na telefonie?

k_b
Hero Member

Świr i dziwoląg

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #181 : Marzec 28, 2008, 18:47:13 »

@k_b - całkiem fajna tylko ma jeden błąd(może później go opiszę bo teraz nie mam czasu)- fajny ogóras - skąd taka fotka? Cheesy

Wszedłem na images.google.pl, wpisałem "ogórek", kliknąłem na jakąś bitmapkę na drugiej stronie i wyciąłem z niej (przy pomocy Painta) ogórasa. Ot co Wink.

k_b - gdy jestem bardzo na lewo przesunięty(już przy tamtym 2 ogórku) i natrafię na koperek to przesuwa mnie on poza okno i tylko czekam aż gra się przejdzie Cheesy.

Cóż się dziwić, w końcu przy tworzeniu gry poświęciłem na odpluskwianie absolutne 0 minut.

- k_b - absurdalna to ona jest Smiley

Sarkazm?

GG: 6346008 (często na niewidocznym)
Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #182 : Marzec 28, 2008, 19:00:05 »

PS. Pozwolisz, że sobie umieszczę ten fajny kawałek "Hokus pokus[...]" na telefonie?

Jasne Grin

Mam pytanie czy ktoś próbował odpalić grę Leszka na Viście? Mi wyskakuje, że fullscreen jest nie jest supportowany ;/
@EDIT: Chodzi mi o to czy ktoś wie jakoś zmusić Vistę czy jakiś emulator by to odpalić, jak tak to proszę odpisać.

heavymental
Jr. Member
**

« Odpowiedz #183 : Marzec 28, 2008, 19:13:32 »

To i ja mam pytanie do Ciunu:
- kawałek "GjitarChero" - co to za zespół? W pierwszych sekundach wydawało mi się, że Raphsody.. ale inny jednak wokal.

A jak już przy Tobie jestem - Żeś mocną gierkę zrobił.  ^________^

Sketch fast or die slow

www.hmental.daportfolio.com
bluebat
Newbie
*

« Odpowiedz #184 : Marzec 28, 2008, 19:16:46 »

Moje opinie:

@DamorK: Bardzo grywalna, jakby było więcej poziomów, z chęcią bym pograł
@Ciunkos: Dużo minigier, ciekawe pomysły - Gjitaar Chero wymiata
@Xadas: Ganialny pomysł, całkiem fajne, tylko nieda się cofać
@heavymental: Świetna grafika, niestety za krótkie
@sobol: Widać techniczne zaawansowanie, tylko trochę za duża bezwładność

Ciunkos
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #185 : Marzec 28, 2008, 19:28:43 »

@heavymental
W Readme pisze - Sonata Arctica - Black Sheep Rox Cheesy

Co do poprzedniego pytania odpaliłem grę na kompie brata - XP rox - Vista sucks - nie chce mi się reinstalować Tongue
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2008, 19:35:19 wysłane przez Ciunu » Zapisane

heavymental
Jr. Member
**

« Odpowiedz #186 : Marzec 28, 2008, 19:31:41 »

Ach.. fakt.. mój błąd..

a co do Visty to i racja.. nie fajny system.. i chwilowo jeszcze mała kompatybilność z co nie którym oprogramowaniem

Sketch fast or die slow

barman
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #187 : Marzec 28, 2008, 19:59:15 »

@Xadas: Ganialny pomysł, całkiem fajne, tylko nieda się cofać
To tak specjalnie, żeby było trudniej Wink.

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #188 : Marzec 29, 2008, 00:01:33 »

Oficjalny komunikat:

http://www.gamedev.pl/compo/edycje.php?x=view&id=91
Oto wyniki: Pierwsze miejsce zajął Ciunkos (21 pkt), drugie sobol (15 pkt), trzecie heavymental (11 pkt).

Niechlubne statystyki: Kilka osób nie przysłało na czas swojej pracy, bo nie zdążyli lub Gmail zablokował im przesyłkę znajdując w załączniku plik wykonywalny. Jeden uczestnik (Kosario) nie podpisał się w emailu z pracą i trafił do archiwum pod nazwą swojej pracy (leszek). Ten sam przysłał nieprawidłowy głos - poprzydzielał punkty do każdej pracy (dyskwalifikacja). Inny uczestnik w ogóle nie przysłał głosu (druga dyskwalifikacja). Jedna osoba przysłała głos mimo, że nie wzięła udziału.

No ale skupmy się na tym, co dobre. To było udane Compo - dużo uczestników, a prace nawet jeśli niekoniecznie zaawansowane technicznie, to na pewno zabawne. Dzięki wszystkim za udział i do zobaczenia na najbardziej emocjonującym z konkursów programowania gier - Compo na IGK !

krajek
Sr. Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #189 : Marzec 29, 2008, 00:28:56 »

No, tak jak głosowałem tak ustawiło się podium  Wink. Dzięki wszystkim za rywalizacje i gratuluje zwycięzcom. Mottem compo niech będą słowa poety 'Hokus pokus, czary mary ... '  Grin.

DamorK
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #190 : Marzec 29, 2008, 00:42:36 »

5 miejsce Smiley
Nie jest źle jak na pierwszy start.
Następnym razem może wpadnę na jakiś lepszy pomysł...
heavymental
Jr. Member
**

« Odpowiedz #191 : Marzec 29, 2008, 00:51:06 »

Z wynikiem jak najbardziej się zgadzam ^^
Zarówno gra Ciunkos'a, jak i sobola zasługują na najwyższe miejsca. Najlepsze były.

.. i miło, że komuś wytwór mój się spodobał (pewności co do tego nie miałem ^^)

Sketch fast or die slow

s0d
Sr. Member

« Odpowiedz #192 : Marzec 29, 2008, 10:31:23 »

Tym razem było dużo ciekawych prac i było przy czym posiedzieć ;P i do tego poziom gier bym dobry heavymetal i jego gra ma fajny klimacik i ładną oprawę a dwie pierwsze także fajne ;] pozdrawiam i gratuluje

Have you ever heard the sound
Of your head in the ground
And you are afraid to say
And it won't go away
That's the sound of your brain cracking...
dzemeuksis
Sr. Member

Non qui parum habet, sed qui plus cupit pauper est

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #193 : Marzec 29, 2008, 10:46:24 »

Mój komputer jest najwyraźniej absurdalny, bo to compo ma największy odsetek gier (15/16), które się uruchomiły i działały u mnie bez problemu - w porównaniu do kilku poprzednich comp.

Ze względów formalnych (i nie tylko) dla mnie zwycięzcą jest heavymetal. Najbardziej absurdalna praca, a przy tym ładna i frapująca.

Motyw przewodni gry o samochodzie potrącanym przez pieszych też dość absurdalny. Chociaż zdarza się w realu - kiedyś jakiś ABS, który mnie mało nie rozjechał (100% jego winy), tak się tym zdrzaźnił, że dopytywał natarczywie czy ma wysiąść z samochodu i mi w...lić.

Wybrane martwe punkty (tzn. ich łamanie nie powoduje jakiejkolwiek reakcji moderatorów) regulaminu forum:
Unikaj pisania krótkich, jednolinijkowych postów typu "Zgadzam się" czy ";]" - forum to nie czat.
Pisz tylko sensowne posty, które wnoszą jakieś nowe informacje.
sobol
SuperHero Member

« Odpowiedz #194 : Marzec 29, 2008, 12:02:31 »

Grats dla zwycięzcy, i ogólnie dla wszystkich którzy startowali, bo to się liczy najbardziej Smiley Fajnie, że taka frekwencja. Miło, że komuś się spodobała pracka bla bla bla ;p Niedługo wrzucę na forum wersję końcową, doszlifowaną, pozdrawiam Smiley

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia