|
Fiołek
|
 |
« Odpowiedz #180 : Marzec 28, 2008, 18:20:04 » |
|
Zagrałem we wszystkie. W jedne dłużej grałem, drugie krócej i najbardziej podoba mi się gra Ciunkosa. Wszystkie prace są dobre i absurdalne(jedne więcej drugie mniej), lecz IMO tylko ona się wyróżnia. Ta muzyka, mniam!
PS. Pozwolisz, że sobie umieszczę ten fajny kawałek "Hokus pokus[...]" na telefonie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_b
|
 |
« Odpowiedz #181 : Marzec 28, 2008, 18:47:13 » |
|
@k_b - całkiem fajna tylko ma jeden błąd(może później go opiszę bo teraz nie mam czasu)- fajny ogóras - skąd taka fotka?  Wszedłem na images.google.pl, wpisałem "ogórek", kliknąłem na jakąś bitmapkę na drugiej stronie i wyciąłem z niej (przy pomocy Painta) ogórasa. Ot co  . k_b - gdy jestem bardzo na lewo przesunięty(już przy tamtym 2 ogórku) i natrafię na koperek to przesuwa mnie on poza okno i tylko czekam aż gra się przejdzie  . Cóż się dziwić, w końcu przy tworzeniu gry poświęciłem na odpluskwianie absolutne 0 minut. - k_b - absurdalna to ona jest  Sarkazm?
|
|
|
|
|
|
GG: 6346008 (często na niewidocznym) Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
|
|
|
|
Ciunkos
|
 |
« Odpowiedz #182 : Marzec 28, 2008, 19:00:05 » |
|
PS. Pozwolisz, że sobie umieszczę ten fajny kawałek "Hokus pokus[...]" na telefonie?
Jasne  Mam pytanie czy ktoś próbował odpalić grę Leszka na Viście? Mi wyskakuje, że fullscreen jest nie jest supportowany ;/ @EDIT: Chodzi mi o to czy ktoś wie jakoś zmusić Vistę czy jakiś emulator by to odpalić, jak tak to proszę odpisać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #183 : Marzec 28, 2008, 19:13:32 » |
|
To i ja mam pytanie do Ciunu: - kawałek "GjitarChero" - co to za zespół? W pierwszych sekundach wydawało mi się, że Raphsody.. ale inny jednak wokal.
A jak już przy Tobie jestem - Żeś mocną gierkę zrobił. ^________^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bluebat
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #184 : Marzec 28, 2008, 19:16:46 » |
|
Moje opinie:
@DamorK: Bardzo grywalna, jakby było więcej poziomów, z chęcią bym pograł @Ciunkos: Dużo minigier, ciekawe pomysły - Gjitaar Chero wymiata @Xadas: Ganialny pomysł, całkiem fajne, tylko nieda się cofać @heavymental: Świetna grafika, niestety za krótkie @sobol: Widać techniczne zaawansowanie, tylko trochę za duża bezwładność
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciunkos
|
 |
« Odpowiedz #185 : Marzec 28, 2008, 19:28:43 » |
|
@heavymental W Readme pisze - Sonata Arctica - Black Sheep Rox  Co do poprzedniego pytania odpaliłem grę na kompie brata - XP rox - Vista sucks - nie chce mi się reinstalować 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2008, 19:35:19 wysłane przez Ciunu »
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #186 : Marzec 28, 2008, 19:31:41 » |
|
Ach.. fakt.. mój błąd..
a co do Visty to i racja.. nie fajny system.. i chwilowo jeszcze mała kompatybilność z co nie którym oprogramowaniem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
barman
|
 |
« Odpowiedz #187 : Marzec 28, 2008, 19:59:15 » |
|
@Xadas: Ganialny pomysł, całkiem fajne, tylko nieda się cofać
To tak specjalnie, żeby było trudniej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #188 : Marzec 29, 2008, 00:01:33 » |
|
Oficjalny komunikat:http://www.gamedev.pl/compo/edycje.php?x=view&id=91Oto wyniki: Pierwsze miejsce zajął Ciunkos (21 pkt), drugie sobol (15 pkt), trzecie heavymental (11 pkt). Niechlubne statystyki: Kilka osób nie przysłało na czas swojej pracy, bo nie zdążyli lub Gmail zablokował im przesyłkę znajdując w załączniku plik wykonywalny. Jeden uczestnik (Kosario) nie podpisał się w emailu z pracą i trafił do archiwum pod nazwą swojej pracy (leszek). Ten sam przysłał nieprawidłowy głos - poprzydzielał punkty do każdej pracy (dyskwalifikacja). Inny uczestnik w ogóle nie przysłał głosu (druga dyskwalifikacja). Jedna osoba przysłała głos mimo, że nie wzięła udziału. No ale skupmy się na tym, co dobre. To było udane Compo - dużo uczestników, a prace nawet jeśli niekoniecznie zaawansowane technicznie, to na pewno zabawne. Dzięki wszystkim za udział i do zobaczenia na najbardziej emocjonującym z konkursów programowania gier - Compo na IGK !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krajek
|
 |
« Odpowiedz #189 : Marzec 29, 2008, 00:28:56 » |
|
No, tak jak głosowałem tak ustawiło się podium  . Dzięki wszystkim za rywalizacje i gratuluje zwycięzcom. Mottem compo niech będą słowa poety 'Hokus pokus, czary mary ... '  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DamorK
|
 |
« Odpowiedz #190 : Marzec 29, 2008, 00:42:36 » |
|
5 miejsce Nie jest źle jak na pierwszy start. Następnym razem może wpadnę na jakiś lepszy pomysł...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #191 : Marzec 29, 2008, 00:51:06 » |
|
Z wynikiem jak najbardziej się zgadzam ^^ Zarówno gra Ciunkos'a, jak i sobola zasługują na najwyższe miejsca. Najlepsze były.
.. i miło, że komuś wytwór mój się spodobał (pewności co do tego nie miałem ^^)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
s0d
|
 |
« Odpowiedz #192 : Marzec 29, 2008, 10:31:23 » |
|
Tym razem było dużo ciekawych prac i było przy czym posiedzieć ;P i do tego poziom gier bym dobry heavymetal i jego gra ma fajny klimacik i ładną oprawę a dwie pierwsze także fajne ;] pozdrawiam i gratuluje
|
|
|
|
|
|
Have you ever heard the sound Of your head in the ground And you are afraid to say And it won't go away That's the sound of your brain cracking...
|
|
|
|
dzemeuksis
|
 |
« Odpowiedz #193 : Marzec 29, 2008, 10:46:24 » |
|
Mój komputer jest najwyraźniej absurdalny, bo to compo ma największy odsetek gier (15/16), które się uruchomiły i działały u mnie bez problemu - w porównaniu do kilku poprzednich comp.
Ze względów formalnych (i nie tylko) dla mnie zwycięzcą jest heavymetal. Najbardziej absurdalna praca, a przy tym ładna i frapująca.
Motyw przewodni gry o samochodzie potrącanym przez pieszych też dość absurdalny. Chociaż zdarza się w realu - kiedyś jakiś ABS, który mnie mało nie rozjechał (100% jego winy), tak się tym zdrzaźnił, że dopytywał natarczywie czy ma wysiąść z samochodu i mi w...lić.
|
|
|
|
|
|
Wybrane martwe punkty (tzn. ich łamanie nie powoduje jakiejkolwiek reakcji moderatorów) regulaminu forum: Unikaj pisania krótkich, jednolinijkowych postów typu "Zgadzam się" czy ";]" - forum to nie czat. Pisz tylko sensowne posty, które wnoszą jakieś nowe informacje.
|
|
|
|
sobol
|
 |
« Odpowiedz #194 : Marzec 29, 2008, 12:02:31 » |
|
Grats dla zwycięzcy, i ogólnie dla wszystkich którzy startowali, bo to się liczy najbardziej  Fajnie, że taka frekwencja. Miło, że komuś się spodobała pracka bla bla bla ;p Niedługo wrzucę na forum wersję końcową, doszlifowaną, pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|