|
swiru
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 17, 2008, 00:26:24 » |
|
lepiej żeby było trochę więcej pamięci bo 512b to odstraszy większość osób i będzie 2 albo 3 prace ja nawet miałbym chyba problem z 64kb, a zamiast 13h dać ogranicznie 320x200 w dowolnym oknie lub 13h.
na samym początku 2 strony są opisany prototyp regulaminu  teraz została kwestia czy używać Extra Hiper kart graficznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek K.
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 17, 2008, 00:34:52 » |
|
A ja proponuję inne podejście: chcecie pisać efekt? No to zróbmy to w czymś, co z definicji służy do pisania efektów - CgFX i FxComposer. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
swiru
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 17, 2008, 00:43:09 » |
|
A ja proponuję inne podejście: chcecie pisać efekt? No to zróbmy to w czymś, co z definicji służy do pisania efektów - CgFX i FxComposer.  Czyli niech będzie : * Max rozdzielczość 320x240 * Platforma dowolna * 5 dni Ma ktoś jeszcze jakieś uwagi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 17, 2008, 09:41:35 » |
|
Ueee, ale wymyślacie. Powiedzcie lepiej kiedy macie wolne od szkoły/pracy/uczelni, żebyśmy szybko wybrali jakiś termin. Co do tematu, wg mnie może być albo tradycyjnie jakaś gra z motywem, albo gra casual, albo efekt graficzny. Przy czym jako efekt raczej widziałbym narzuconą tematykę (dym? światło? woda? rośliny?), a nie technologię. A już na pewno żadych 256B  Poza tym jeśli efekt, to myślę, że 3 dni max.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niuteQ
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 17, 2008, 09:53:52 » |
|
Oficjalnie wolne jest bodaj od 20.03 (czwartek) do 25.03 (wtorek). IMO gra - jaki zwiazek ze Swietami Wielkanocnymi ma efekt dymu, czy swiatla? :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek K.
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 17, 2008, 10:32:40 » |
|
Co do tematu, wg mnie może być albo tradycyjnie jakaś gra z motywem, albo gra casual, albo efekt graficzny. Przy czym jako efekt raczej widziałbym narzuconą tematykę (dym? światło? woda? rośliny?), a nie technologię. Jak dla mnie może być gra z motywem (może sequel kur zrobię  ) lub efekt graficzny (dowolny z zaproponowanych może być).  jaki zwiazek ze Swietami Wielkanocnymi ma efekt dymu, czy swiatla? :p Taki sam, jaki z Bożym Narodzeniem ma "Apokalipsa". 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Charibo
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 17, 2008, 11:23:23 » |
|
Tak jak mówi Asm. Technologia dowolna (bez ograniczeń wielkości, rozmiaru ekranu itp), narzucony temat - ją proponuje "geometria i zieleń" 
|
|
|
|
|
|
Now these points of data make a beautiful line And we're out of beta we're releasing on time.Blogassek.
|
|
|
|
sobol
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 17, 2008, 19:52:42 » |
|
"gra z motywem zajączka" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
medivo
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 17, 2008, 19:58:35 » |
|
może coś w stylu takiej ruskiej gierki co wilk łapał spadające jajka tylko zamiast wilka, zając i jajka malowane, to chyba nie było by dość trudne i mogły by powstać różne ciekawe wersje, ja bym zrobił na rotacji palety 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyszo
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 17, 2008, 19:59:01 » |
|
gra z motywem kryptologii 
|
|
|
|
|
|
Większość ludzi drzemie w nocy. Ci, którzy śnią na jawie są niebezpieczni, bo ich determinacja może przekształcić marzenia w rzeczywistość...
|
|
|
|
Lobsang Rampa
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marzec 17, 2008, 19:59:35 » |
|
Strzelanka FPP do słodkich i niewinnych zajączków 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krajek
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marzec 17, 2008, 20:26:13 » |
|
Zajączek brzmi fajnie  i za takim tematem sie opowiadam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neonek
Full Member

Bang ! I po brudzie.
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marzec 17, 2008, 20:32:36 » |
|
Moja propozycja, roznoszenie pisanek króliczkiem wielkanocnym tak, aby nikt nas nie zobaczył 
|
|
|
|
|
|
System: Debian Sid IDE: Code::Blocks 8.02 Technologies: SDL, OpenGL, C++, ASM
OpenSource rox !!
|
|
|
Koko
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 17, 2008, 20:37:53 » |
|
Albo pomalowane ( +jakieś efekty graficzne które by upiększały ) jajko, najładniejsze wygrywa 
|
|
|
|
|
|
DirectX Programmer
|
|
|
|
Zielony