Warsztat - Programowanie gier

Wrzesień 03, 2010, 03:30:05 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Warsztat, Regulamin forum, #warsztat, Wiki, FAQ, NoPaste, Mapa

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: WMag 19  (Przeczytany 1387 razy)
Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 22, 2010, 20:08:16 »

Mnie się nie podoba taki awangardowy pomysł z magazynem zrobionym we Flashu. Wolę tradycyjny plik PDF.

Odnośnie streszczenia nowości z forum, oczywiście nie chodzi o to żeby ktoś męczył się i specjalnie przeglądał forum w poszukiwaniu tego co warto wypisać. Natomiast fajnie by było, gdyby taki dział poprowadził ktoś, kto i tak nasze forum często i dokładnie przegląda.

civis
Sr. Member

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 22, 2010, 21:07:03 »

A gdyby skorzystać z pomocyGoogle w tej sprawie? Nie trzeba nic ściągać, instalować czytników a przy okazji niespecjalnie obciążające jest dla komputera. Kwestia tylko trzymania tego na jakimś serwerze (może gamedev.pl, jako artykuł?).

A jeszcze tak z innej beczki, może lepsze byłyby wydania regularne co trzy miesiące?
pi1er1
Full Member

badass

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 22, 2010, 22:01:35 »

A gdyby skorzystać z pomocyGoogle w tej sprawie? Nie trzeba nic ściągać, instalować czytników a przy okazji niespecjalnie obciążające jest dla komputera. Kwestia tylko trzymania tego na jakimś serwerze (może gamedev.pl, jako artykuł?).
Hmm skoro robić to w google to może w pełni na google docs? (http://docs.google.com/) Tam można trzymać dokumenty przecież! I udostępniać/upubliczniać je w sposób taki jak działa ten viewer...

Miejsce na serwerze nie potrzebne - googiel daje swoje za darmo Wink

Unholy Life
toxic
Sr. Member

« Odpowiedz #33 : Czerwiec 22, 2010, 22:56:31 »

Mi się podobały wywiady. Podejrzewam, że gdyby poszperać po sieci to dałoby się te same informacje wydłubać, tyle tylko że w WMagu były one od razu na patelni. Myślę, że do czytania kolejnych WMagów przyciągałyby mnie wywiady z twórcami projektów warsztatowych (takich jak tegonumerowy "Catch the Pig") - ot, jeden wywiad z autorem na miesiąc pewnie zaspokajałby moje potrzeby Smiley.

pozdrawiam,
toxic

Chcesz dać mi karmę? Napisz "k++" w poście.
kuba
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 22, 2010, 23:53:19 »

A może by tak wywiady z niezależnymi twórcami gier? Wink

Jeśli padły by argumenty, że nie ma tu z kim takiego wywiadu przeprowadzić, od razu na myśl przychodzi np.: Toxic.
Xion
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 23, 2010, 00:20:53 »

Odnośnie streszczenia nowości z forum, oczywiście nie chodzi o to żeby ktoś męczył się i specjalnie przeglądał forum w poszukiwaniu tego co warto wypisać. Natomiast fajnie by było, gdyby taki dział poprowadził ktoś, kto i tak nasze forum często i dokładnie przegląda.
Krzysiek? Smiley

A co do numeru w skrócie:
- niusy z GD: bardzo przyjemne, duży plus Smiley
- recenzje też zupełnie OK. Tak jak mówili przedmówcy, mogłoby być więcej screenów.
- wywiady... no tak, nawet są ciekawe. Ale czemu aż TRZY? Czy to jest jakaś warsztatowa 'Viva' albo 'Życie na gorąco'?
- we wstępniaku wspomniany jest przegląd nowości z warsztatowych blogów, tylko że ja jakoś tego nie znalazłem - wcięło? Smiley

Co do szaty graficznej, to mam jakieś nieokreślone niemiłe uczucia co do użytej czcionki - a to dziwne, bo generalnie preferuję czcionki bezszeryfowe. Wydaje mi się też, że kontrast tła i nagłówków jest zbyt mały. Poza tym ujdzie Smiley

Capad
Moderator
Sr. Member

« Odpowiedz #36 : Czerwiec 23, 2010, 00:36:02 »

Tak, wcięło nam przegląd blogów Wink

Jak już mówił wyżej Vipa, dostrajamy się Smiley

Co do zawartości: norma to przynajmniej dwa wywiady - takie przyjęliśmy założenie. Jeden z "kimś warsztatowym", drugi z autorem najlepszego projektu/screena itd. Teraz wypadły trzy, bo wywiad z blackMasoonem leżał jeszcze u mnie na dysku, po co miał się kawał dobrego tekstu marnować? Smiley
Idąc dalej: 20 kilka stron to coś, co chcemy utrzymać. Wcięło nam blogi, screeny miesiąca oraz przegląd forum - nadgonimy Smiley

Na temat stylu zostało chyba już wszystko powiedziane, więc "za wszystko serdecznie żałuję i poprawę obiecuje".

Jeszcze mam takie pytanko do czytelników: czy wydarzenia w tej formie (żartobliwie-ironicznej) mogą pozostać? Starałem się pisać "z jajem", tu prośba do Was - ponieważ to jednak stały dział, to mówcie co, jak i dlaczego zmienić?Smiley

I oczywiście dziękujemy za wszystkie opinie Smiley
I nadal poszukujemy redaktorów Tongue
MichalBe
Sr. Member

« Odpowiedz #37 : Czerwiec 23, 2010, 02:00:14 »

Wydarzenia są bardzo ok.

Reg
Member2000

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 23, 2010, 08:19:28 »

Mnie też forma wydarzeń się podoba. Możnaby pomyśleć o zmianach w treści - lepiej wybierać co jest ważne i aktualne (gdzie informacja o E3, o Natal/Kinect itp.?) i dodawać linki.

Avaj
Member2000

Kwaternion zagłady

« Odpowiedz #39 : Czerwiec 23, 2010, 10:28:27 »

Ja poproszę o wywiad z Neqiu w następnym wydaniu.
lmmilewski
Full Member

Nick.Upcase() == "LMMILEWSKI"

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 23, 2010, 11:24:58 »

Mi zapadły w pamięć: wywiad z Daro i kawałek o sezonie na trole.

Układ, kolory i czcionki nie przeszkadzały mi w czytaniu. Przypuszczam, że gdyby nie opinie na forum to w ogóle nie zwróciłbym na to uwagi (czyli są dobre).

Brakowało mi jedynie obrazków/ramek/ciekawostek/czegokolwiek co oderwie od ściany tekstu (są tylko w artykułach o grach).

Moim zdaniem numer jest bardzo udany. Brawa dla redakcji :-D

--
Łukasz Milewski
Zapraszam na http://lmmilewski.blogspot.com/
hnb
Jr. Member
**

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 23, 2010, 11:35:30 »

O czym taki redaktor może pisać? ;P

soon Delphi will be only for veterans and finally we all will die at the end…
delphi.dathox.com
underground.dathox.com
only programmers and drug dealers call their customers "users"
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do:  

Hosting: Polska Strefa - Ogłoszenia