|
k_b
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 23, 2008, 08:48:07 » |
|
gra sportowa
Popieram. A co do tej gry bez tekstur - czy w takim razie, możliwa byłaby także gra 2D? (Acz, także bez żadnych tekstur)
|
|
|
|
|
|
GG: 6346008 (często na niewidocznym) Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 23, 2008, 09:02:22 » |
|
Proponuję start w tym tygodniu, w piątek. Czasu na pisanie byłoby 10 dni, tak żeby zahaczyć o majowy długi weekend.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
medivo
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 23, 2008, 09:44:39 » |
|
ja proponuję pinball albo fizyka kulek, inne tematy też mi pasują tylko jakoś 3d mi nie podchodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonim
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 23, 2008, 14:20:33 » |
|
Mam nadzieje, ze wygra bijatyka, na nia najbardziej licze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Xadas
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 23, 2008, 15:12:37 » |
|
Proponuję start w tym tygodniu, w piątek. Czasu na pisanie byłoby 10 dni, tak żeby zahaczyć o majowy długi weekend.
Ja jestem za  . Też liczę na bijatykę, ale inne tematy też są fajne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2008, 19:17:44 wysłane przez Xadas »
|
|
|
|
|
|
misioslaw
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 23, 2008, 15:25:26 » |
|
ja proponuję pinball albo fizyka kulek, inne tematy też mi pasują tylko jakoś 3d mi nie podchodzi.
-Pinball -Billard -Golf -Kręgle -Kulki -Przesiewanie maku przez sito na czas 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2008, 15:27:16 wysłane przez misioslaw »
|
|
|
|
|
|
nexor
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 23, 2008, 15:49:56 » |
|
Dawno nie było jakiejś strzelanki. Było by dużo prac pewnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonim
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 23, 2008, 16:14:55 » |
|
-Przesiewanie maku przez sito na czas  Taki temat już był: Gra Absurdalna xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gynvael Coldwind
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 24, 2008, 06:18:15 » |
|
Powtórzę po kimś z góry -> w pełni proceduralna gra ;>
|
|
|
|
|
|
gynvael.coldwind//vx
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 24, 2008, 09:26:38 » |
|
Oficjalny komunikat:
Zgodnie z dyskusją z tego wątku forum planujemy zorganizować na długi majowy weekend nową edycję konkursu. Potrwa 10 dni - od jutra do 4 maja. Celem głosowania nad tematem zapraszam wszystkich zainteresowanych na kanał IRC #warsztat-compo w sieci PolNet jutro (piątek, 25 kwietnia) na 20:00.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Masterio
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 24, 2008, 12:53:15 » |
|
A co myślicie o grze ekologicznej, poruszającej problem globalnego ocieplenia itp.
|
|
|
|
|
|
Daj facetowi pistolet, a zrobisz z niego Supermana. Daj mu dwa, a stworzysz boga. ...
|
|
|
Adamos
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 24, 2008, 13:25:27 » |
|
A co myślicie o grze ekologicznej, poruszającej problem globalnego ocieplenia itp.
Jak najbardziej jestem za!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 24, 2008, 13:50:10 » |
|
Zdecydowanie za gierka jestem. Compo o bijatyce mogło by być niezłe, gra ekologiczna także (absurd ekologiczny^^). Ktoś tam wspominał jeszcze o grze muzycznej - jak najbardziej za - do tego chyba jeszcze takiego compo nie było
A z pomysłów własnych:
- gra w której kontrolowałoby się czas - gra w której jesteś liściem (mym zdaniem można naprawdę fajne gierki potworzyć) - gra o rysowaniu/z elementem rysowania (jak wyżej, potencjał ogromny, gorzej tylko technicznie co niektóre elementy potworzyć) - gra z morphing'iem (technika przekształcania obrazu polegająca na płynnej zmianie jednego obrazu w inny - choc proste to technicznie by nie było zapewne)
Tak ogólniej : gra pixelartowa, do tego w jakiejś niewielkiej rozdzielczości.
Coś jeszcze pewnie wymyślę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 13:54:01 wysłane przez heavymental »
|
|
|
|
|
|
Netrix
|
 |
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 24, 2008, 13:57:44 » |
|
Pomysł jak najbardziej beznadziejny. Stawiam na efekt graficzny (prosta gra, która go wykorzystuje) albo gra oparta na fizyce (więcej niż normalnie).
|
|
|
|
|
|
“Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.” Niels Bohr.
|
|
|
|
iiasiey
|
 |
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 24, 2008, 14:48:35 » |
|
gra z efektem tak, ale sam efekt...  a może właśnie shooter? z założenia prosty rodzaj gry - a można ciekawie z tym pokombinować...
|
|
|
|
|
|
"Jeśli nie przestaniecie udowadniać tego, co zrobili już inni, nabierać pewności, komplikować rozwiązań - po prostu dla przyjemności - wtedy pewnego dnia rozejrzycie się i stwierdzicie, że tego jeszcze nikt nie zrobił." Richard Feynman
|
|
|
|