|
Krzysiek K.
|
 |
« Odpowiedz #45 : Kwiecień 24, 2008, 21:41:29 » |
|
Kurde jestem aż tak przeciwko temu pomysłowi, że aż za  . Z jednej strony pewnie było by dość mało prac. Z drugiej, może kilka osób zobaczyło by, że napisanie czegoś poniżej 4k to nie jest AŻ taka sztuka  . Byłby to z pewnością powiew świeżości. Z dotychczasowych pomysłów, najlepsze moim zdaniem to gra bez tekstur i te 4k. (Choć przy moich umiejętnościach 4k to i tak bez tekstur  ). Odpowiednie wiki do poczytania: http://in4k.untergrund.net/index.php?title=Main_PageI przy odrobinie chęci każdy jest w stanie coś w 4k zrobić. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciunkos
|
 |
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 24, 2008, 21:49:22 » |
|
Co każdemu tak na te k. Jeśli miałby być efekt to proponował bym jednak coś bardziej dowolnego. Osobiście obstaje za jakąś bijatyką, a ten shooter bez tekstur brzmi nieźle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackhawk
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 24, 2008, 21:51:02 » |
|
Może w końcu bym wystartował w jakimś compo, więc przy okazji zgłaszam swoją propozycję  Bijatyka sterowana jedynie za pomocą myszki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Charibo
|
 |
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 24, 2008, 22:00:53 » |
|
4k możnaby zrobić jako osobny konkurs, bo może nie być aż tak dużo chętnych jak na grę, skoro nawet zwykły efekt przegrywa. 
|
|
|
|
|
|
Now these points of data make a beautiful line And we're out of beta we're releasing on time.Blogassek.
|
|
|
|
Gynvael Coldwind
|
 |
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 25, 2008, 11:02:56 » |
|
shooter bez tekstur (rozumiem ze tylko bez tekstur tak ? wszystko reszte czyli swiatla etc dozwolone?) 4k go go ftw!
|
|
|
|
|
|
gynvael.coldwind//vx
|
|
|
|
pawelad
|
 |
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 25, 2008, 11:38:39 » |
|
Niech na razie bedzie shoter bez tekstur, ale 4k moznaby zaklepac niedlugo, tak zeby mozna by sie bylo juz przygotowywac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 25, 2008, 12:13:27 » |
|
Ja bym jednak wolał shootera z texturami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dynax
|
 |
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 25, 2008, 13:03:51 » |
|
To ja też coś dorzucę - Strzelanka sterowana "od góry"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 25, 2008, 19:18:27 » |
|
Oficjalny komunikat:Rozpoczynamy majową edycję konkursu. Tematem wybranym na IRC-u przez głosowanie jest: Gra z grafiką pixelart. Prace konkursowe piszemy i wysyłamy najpóźniej do 20:00 w niedzielę, 4 maja 2008, na e-mail organizatora - regedit@regedit__USUN__.gamedev.pl. Powodzenia! Głosowanie nad tematem przebiegło tym razem w niezwykły sposób. Po raz pierwszy chyba głosujący orzekli że tematy są fajne (zwykle mówili wręcz przeciwnie) i głosy rozłożyły się tak równomiernie, że do drugiej tury głosowania przeszły dwa tematy: "Gra bez tekstur" i "Gra z grafiką pixelart". W drugiej turze był remis i w związku z tym temat został wylosowany. Powiedziane zostało, że jeśli pierwsza liczba wektora będzie mniejsza niż 0.5, wygrywa temat pierwszy, a jeśli większa, wygrywa temat drugi. Wynik losowania przedstawia ten screen - http://screenup.pl/in/08-04/nmle.jpg 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yomyn
|
 |
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 25, 2008, 19:25:58 » |
|
Brudne to, 'oszukisci' z Was =P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 25, 2008, 19:27:27 » |
|
To od razu pytanie - Co rozumiemy przez grafikę pixelartową? Przyjmujemy jakieś ograniczenia grafik (rozdzielczość sprite, ilość kolorów, paleta?), czy może wszystko co nie jest prerenderowane (3d [realtime] zresztą też chyba odpada)?
Jakoś bym temat uściślił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawelad
|
 |
« Odpowiedz #56 : Kwiecień 25, 2008, 19:31:18 » |
|
wytlumaczcie wiesniakowi co to ten pixelart
czyli mi, zeby sie przedmowca nie obrazil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niuteQ
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Kwiecień 25, 2008, 19:34:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #58 : Kwiecień 25, 2008, 19:34:47 » |
|
Wiem co to pixelart. Wiem na tyle by wiedzieć, że to cholernie szerokie pojęcie.
A.. łokim.. czaję.. jakakolwiek pixelartowa gierka.
Mym zdaniem i tak (za) szeroki temat.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2008, 19:37:28 wysłane przez heavymental »
|
|
|
|
|
|
DamorK
|
 |
« Odpowiedz #59 : Kwiecień 25, 2008, 19:44:41 » |
|
Też uważam, że trochę zbyt szeroki temat, dlatego że ciężko jest trochę oceniać całkiem różne gry... Ale nie będę narzekał, bo właśnie mi się pewien pomysł nasunął 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|