heavymental
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 24, 2008, 14:59:37 » |
|
To może jak najprostszy shooter z jak najbardziej zawansowanymi, najładniejszymi, ewentualnie psychotycznymi efektami. Taki shooterek artystyczny ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
swiru
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 24, 2008, 15:15:32 » |
|
Pokażmy nasza finezje w programowaniu a nie to czym zajmują się scenarzyści 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonim
|
 |
« Odpowiedz #32 : Kwiecień 24, 2008, 15:20:09 » |
|
HeavyMetalu, trzeba pamiętać też o tych, którzy piszą gry tekstowe... Np. w Pascalu czy C++ bez żadnych dodatkowych bibliotek (no może CRT do pascala)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
swiru
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 24, 2008, 15:24:34 » |
|
HeavyMetalu, trzeba pamiętać też o tych, którzy piszą gry tekstowe... Np. w Pascalu czy C++ bez żadnych dodatkowych bibliotek (no może CRT do pascala)
To co za problem dać w pascalu Gl ? Przeciez pisałem w sdl , ogl..... Musi być jakiś poziom ,no chyba że robimy gry karciane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raver
|
 |
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 24, 2008, 15:28:30 » |
|
A może: gra odwrócona o 90 stopni? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kos
|
 |
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 24, 2008, 15:29:48 » |
|
I jednocześnie w lewą stronę? :3
|
|
|
|
|
|
Stary, md5 z twojej wypowiedzi byłoby mniej więcej tak samo zrozumiałe.
|
|
|
|
yomyn
|
 |
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 24, 2008, 16:23:49 » |
|
Tak ogólniej : gra pixelartowa, do tego w jakiejś niewielkiej rozdzielczości.
Coś jeszcze pewnie wymyślę.
Pixelart i mala rozdzielczosc - to jest to! Jestem za =]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Charibo
|
 |
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 24, 2008, 17:03:26 » |
|
HeavyMetalu, trzeba pamiętać też o tych, którzy piszą gry tekstowe... Np. w Pascalu czy C++ bez żadnych dodatkowych bibliotek (no może CRT do pascala) No to niech przegłosują jakąś tekstówkę  Już widzę, że efekt nie wygra, więc również jestem za "efekciarskim" FPS-em. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 18:29:39 wysłane przez Charibo »
|
|
Now these points of data make a beautiful line And we're out of beta we're releasing on time.Blogassek.
|
|
|
|
pawelad
|
 |
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 24, 2008, 17:16:05 » |
|
Niech to bedzie cos ala z niczego zrob cos. Jak najwiecej ograniczen, hardcore. Bez zasobów, mozna jeszcze pomyslec o rozmiarze exe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
swiru
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 24, 2008, 17:58:15 » |
|
Niech to bedzie cos ala z niczego zrob cos. Jak najwiecej ograniczen, hardcore. Bez zasobów, mozna jeszcze pomyslec o rozmiarze exe.
Niestety nieprzejdzie ( poprzednia edycja wygrał pomysł na absurdalną gre brrr..... i przez to niewystartowałem ) ale fajnie by było jak by sie zorganizowało jakiś Warsztat Demoscene (2 miechy) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Charibo
|
 |
« Odpowiedz #40 : Kwiecień 24, 2008, 17:59:29 » |
|
W sumie jestem za. Może 4k? 
|
|
|
|
|
|
Now these points of data make a beautiful line And we're out of beta we're releasing on time.Blogassek.
|
|
|
|
Krzysiek K.
|
 |
« Odpowiedz #41 : Kwiecień 24, 2008, 18:09:12 » |
|
To może jak najprostszy shooter z jak najbardziej zawansowanymi, najładniejszymi, ewentualnie psychotycznymi efektami. Jestem za.  HeavyMetalu, trzeba pamiętać też o tych, którzy piszą gry tekstowe... Np. w Pascalu czy C++ bez żadnych dodatkowych bibliotek (no może CRT do pascala) Trudno, może w końcu się nauczą czegoś więcej.  W sumie jestem za. Może 4k?  Też czemu by nie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iiasiey
|
 |
« Odpowiedz #42 : Kwiecień 24, 2008, 18:17:21 » |
|
Tak, demoscena to też dobry pomysł, ale nie na to compo - tu ma być 10 dni  a ja osobiście ciągle obstaję przy shooterze, bo - co do gier konsolowych - faktycznie, jakiś minimalny poziom musi być. niech to będzie 2d, dobrze, ale temat, na który można zrobić konsolówkę byłby albo zbyt ogólny, albo zbyt ograniczający 
|
|
|
|
|
|
"Jeśli nie przestaniecie udowadniać tego, co zrobili już inni, nabierać pewności, komplikować rozwiązań - po prostu dla przyjemności - wtedy pewnego dnia rozejrzycie się i stwierdzicie, że tego jeszcze nikt nie zrobił." Richard Feynman
|
|
|
|
krajek
|
 |
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 24, 2008, 20:03:33 » |
|
W sumie jestem za. Może 4k?  Też czemu by nie.  Kurde jestem aż tak przeciwko temu pomysłowi, że aż za  . Z jednej strony pewnie było by dość mało prac. Z drugiej, może kilka osób zobaczyło by, że napisanie czegoś poniżej 4k to nie jest AŻ taka sztuka  . Byłby to z pewnością powiew świeżości. Z dotychczasowych pomysłów, najlepsze moim zdaniem to gra bez tekstur i te 4k. (Choć przy moich umiejętnościach 4k to i tak bez tekstur  ).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 21:20:59 wysłane przez krajek »
|
|
|
|
|
|
Xion
|
 |
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 24, 2008, 21:13:23 » |
|
Czyli obstajemy przy artystycznym shooterze bez tekstur i w 4k? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|