Ciapcian
Newbie
Nie taki Ciapcian ciapa, jak go modeluja.
|
 |
« : Sierpień 22, 2008, 18:32:46 » |
|
Hej! Jestem tu nowy. Wpadłem na pomysł, że możnaby zrobić grę przy pomocy wszystkich warsztatowiczów. Wiem, że trudno wam będzie zaangażować się w projekt nowej osoby, ale ja mogę sam go zacząć. Mam nadzieję, że później się wciągniecie. Jako, że projekt ma być warsztatowy czekam na wasze pomysły nt. gry, taka burza mózgów
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 18:39:43 wysłane przez Ciapcian »
|
|
|
|
|
|
Siódmy
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 22, 2008, 18:38:41 » |
|
Temat: "[" code=javascript "]" Warsztatowa Gra
Próbujesz XSSa wstrzyknąć?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 18:40:26 wysłane przez Siódmy »
|
|
|
|
|
Ciapcian
Newbie
Nie taki Ciapcian ciapa, jak go modeluja.
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 22, 2008, 18:43:22 » |
|
Sorki! Piszę z komórki i dlatego tak mi wyszło, ale już naprawione.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vipa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 22, 2008, 18:49:06 » |
|
Pomysł już padał wielokrotnie. Nikt nie ma czasu. Ponadto wśród maniaków kodu i innych działań ogólnie przyjętych jako "do gier" całość zabrała by z 10 lat. Każdy pracował by zdalnie. Nie każdy byłby dyspozycyjny w/g schematu okresu. Pojawiły by sie kłótnie typu "można to napisać lepiej!" co zeżarło by dodatkowy czas. Słowem: projekt z góry skazany na niepowodzenie. Wiesz jak trudno zebrać raptem 5 osób, które stale mogłyby pracować na jednym projektem? Nawet za grube pieniążki jest z tym trudno. Stąd ciągłe ogłoszenia "potrzebuję...".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek K.
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 22, 2008, 19:05:51 » |
|
Wątek iście humorystyczny.  Aczkolwiek, jest to tak abstrakcyjne, że może warto by spróbować się nad tym zastanowić.  Kto ma pomysły co to mogła by być za gra? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vipa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 22, 2008, 19:08:08 » |
|
Tylko nie piszcie - RPG...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lazyticks
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 22, 2008, 19:11:55 » |
|
Jakie tam RPG.. MMORPG, takie jak WoW, ale lepsiejsze! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dzemeuksis
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 22, 2008, 19:12:29 » |
|
Kto ma pomysły co to mogła by być za gra?  Najbardziej wypasiony Snake, jaki kiedykolwiek powstał.  edit: Pytanie do autora tematu: czym Ty miałbyś się zajmować w tym projekcie, skoro nawet pomysły my musimy wymyślać? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 19:16:41 wysłane przez dzemeuksis »
|
|
Wybrane martwe punkty (tzn. ich łamanie nie powoduje jakiejkolwiek reakcji moderatorów) regulaminu forum: Unikaj pisania krótkich, jednolinijkowych postów typu "Zgadzam się" czy ";]" - forum to nie czat. Pisz tylko sensowne posty, które wnoszą jakieś nowe informacje.
|
|
|
|
|
|
Vipa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 22, 2008, 19:19:33 » |
|
To może weźcie mojego Arkanoida  . Zamiast klocków avatary z forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
artpoz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 22, 2008, 19:24:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yomyn
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 22, 2008, 19:30:56 » |
|
A ja bylbym za! Tylko nie na gleboka wode, tylko np. kolko i krzyzyk. W formie zabawy, jedna osoba wyznaczala by dane wejsciowe i wyjsciowe a reszta by pisala =D Ale to tylko ja wszystkie 8 planet + Pluton i Slonce uloza sie w idealnie prostej linii  -yomyn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vipa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 22, 2008, 19:31:43 » |
|
To obiecuję wszem i wobec: kiedy zarobię drugi milion $ (pierwszy wydam na piwo i frytki) rozpiszę specyfikację i rozkład na taki projekt. Ale zaufajcie mi, że będę obserwatorem i top z baaaardzo dala  . Milion za wykonanie. Pomagajcie mi zarobić  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_b
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 22, 2008, 19:35:15 » |
|
Ale to już było... I oby nigdy nie powróciło! 
|
|
|
|
|
|
GG: 6346008 (często na niewidocznym) Jam samuraj, zdobywający wiedzę lecz oszczędny w słowach, pełen pogardy dla śmierci lecz w każdej chwili gotowy na koniec Drogi...
|
|
|
|
raver
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 22, 2008, 19:36:07 » |
|
Na warsztacie jest 3256 osób, niech każdy napisze po 10 linijek i już mamy Doom 6  . Może ja zacznę: #include <iostream> using namespace std;
int main() { cout<<"Loading"; cout<<"Play"; cout<<"End Game"; cin.get(); }
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|