|
Limal
|
 |
« Odpowiedz #60 : Luty 16, 2009, 12:36:24 » |
|
Ale jak już mówiłem, nie brałem udziału i nie wiem jaka to jest adrenalina, więc może się mylę i nawet codzienne byli by chętni i konkurs dalej by był czymś, na co się czeka z niecierpliwością, aby współzawodniczyć w takim wyzwaniu. Dokładnie o to chodzi! Przynajmniej mi. Przyjemnie pisze się pod presją czasu  Oczywiście tylko dla zabawy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meehav
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 16, 2009, 16:55:26 » |
|
Zwycięzcą został rzuf - gratuluję!!!
------------------------------- Punktacja:
rzuf - 24 Maskl - 20 Charibo - 7 naisho - 7 Invi - 4 freakpp - 4 kubabednar - 0 Agares - 0 krajek - 0 Limal - 0 Pampi - 0
-------------------------------
Komenatrze do prac:
naisho: -za prosty pomysl, ale fajny gameplay
Maskl: -najprzyjemniejsza rozgrywka -za bardzo fajny pomysł, ładne wykonanie -za najlepszą grywalność -najbardziej wciągająca gra compa
rzuf: -geniusz klimatu -za fajną grafikę, no i za cwany wybór klawiszy -za świetną grafikę i cwane sterowanie
Charibo: -ta cała linearyzacja
Invi: -za 3D, chociaż nie za bardzo wiem jak grać -za najbardziej zaawansowaną technicznie grę
freakpp: -urocza konsola -fajne, ale szybko gra przestaje być ciekawa
|
|
|
|
|
|
gg: 2550505
|
|
|
|
Kos
|
 |
« Odpowiedz #62 : Luty 16, 2009, 18:26:52 » |
|
Nawiasem, @Charibo - Twoja gra mi się podobała dopóki (po wyłączeniu jej) nie podejrzałem sobie tamtej tekstury. 
|
|
|
|
|
|
Eclipse!
|
|
|
|
Charibo
|
 |
« Odpowiedz #63 : Luty 16, 2009, 21:52:30 » |
|
Charibo: -ta cała linearyzacja Wiedziałem, że linearyzacja pomoże  Nawiasem, @Charibo - Twoja gra mi się podobała dopóki (po wyłączeniu jej) nie podejrzałem sobie tamtej tekstury.  Kot wcinający kaktusa? Najgłupsza tekstura jaką mogłem znaleźć. Myślałem jeszcze o lalce barbie, ale uznałem że to już zupełnie nie przejdzie. 
|
|
|
|
|
|
Now these points of data make a beautiful line And we're out of beta we're releasing on time.Blogassek.
|
|
|
|
boo
|
 |
« Odpowiedz #64 : Luty 16, 2009, 23:11:38 » |
|
Niestety Charibo w twojej produkcji po napisach gra sie wysypywała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyszo
|
 |
« Odpowiedz #65 : Luty 16, 2009, 23:52:42 » |
|
Przegapiłem tą edycję  Następnym razem dajcie newsa kilka dni wcześniej na stronie głównej, plz.
|
|
|
|
|
|
Większość ludzi drzemie w nocy. Ci, którzy śnią na jawie są niebezpieczni, bo ich determinacja może przekształcić marzenia w rzeczywistość...
|
|
|
|
rzuf
|
 |
« Odpowiedz #66 : Luty 18, 2009, 16:55:23 » |
|
Jechałem dziś pociągiem, a znudzenie monotematycznym krajobrazem za oknem zaowocowało dopisaniem kilku (tak właściwie to ośmiu i niewielkich) linijek kodu, co z kolei spowodowało skończenie mojej gry. ;) Teraz poziom trudności skacze jak irlandzcy tancerze i grę da się nawet przejść (jeśli generator losowości dopisuje i wrogowie nie pojawiają się w krytycznych momentach zbyt daleko od nas). TrolRacer vl23olObok mnie siedział pewien poważny jegomość, również z laptopem, a jego minę, gdy zobaczył co robię, dodałem do listy niezapomnianych wrażeń swego życia. PlayStation: Oho, to mój siedemdziesiątydziewiąty post. Jako że darzę tę liczbę szczególnym kultem, powinienem chyba założyć nowe konto albo przestać pisać. ;)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:57:53 wysłane przez rzuf »
|
|
|
|
|
|
Wyszo
|
 |
« Odpowiedz #67 : Luty 18, 2009, 20:35:30 » |
|
Pozwolę sobie tym razem skomentować jedną jedyną prackę. Rzuf - pamiętasz, co Ci pisałem po (chyba) ostatnim compo? No cóż - wyraźny powrót do formy, gratuluję zwycięstwa  Gierka wypas 
|
|
|
|
|
|
Większość ludzi drzemie w nocy. Ci, którzy śnią na jawie są niebezpieczni, bo ich determinacja może przekształcić marzenia w rzeczywistość...
|
|
|
|
cybek
|
 |
« Odpowiedz #68 : Luty 19, 2009, 14:33:10 » |
|
A powie mi ktoś jak zagrać w gre Inviego? xD Bo jedyne co odgadłem, to to, że ctrl coś robi xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mi-ku
|
 |
« Odpowiedz #69 : Luty 19, 2009, 15:40:15 » |
|
Nie możliwe że nie działa bez VS! Przecież to Release  To kwestia linkowania bibliotek runtime. W Visualu jest to w ustawieniach projektu Configuration Properties -> C/C++ -> CodeGeneration -> Runtime Library. Ważne jest czy linkujesz statycznie czy jako DLL. A odnośnie samego Compo to wreszcie niezła frekwencja - przy następnym Compo sugeruję dać informacje na stronie głównej (jak już ktoś wspomniał), najlepiej jak najwcześniej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rzuf
|
 |
« Odpowiedz #70 : Luty 19, 2009, 19:47:26 » |
|
A powie mi ktoś jak zagrać w gre Inviego? xD Bo jedyne co odgadłem, to to, że ctrl coś robi xD
Kilka postów wzwyż Invi podał klawi-myszologię. Ale... cóż... mi to na przykład specjalnie nie pomogło. ;) Zapewne [ctrl] odpowiada za atak Być może [spacja] służy do parowania Niechybnie [myszoscroller] wykorzystywany jest do poruszania się (niemniej czyni to w sposób enigmatyczny) ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Invincible
|
 |
« Odpowiedz #71 : Luty 19, 2009, 20:12:54 » |
|
Kilka postów wzwyż Invi podał klawi-myszologię. Ale... cóż... mi to na przykład specjalnie nie pomogło.  Zapewne [ctrl] odpowiada za atak Być może [spacja] służy do parowania Niechybnie [myszoscroller] wykorzystywany jest do poruszania się (niemniej czyni to w sposób enigmatyczny)  Coś takiego. Dopracował bym to ale ograniczenie do dwóch klawiszy i 1h dało się mi we znaki 
|
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
|
Anonim
|
 |
« Odpowiedz #72 : Luty 21, 2009, 19:41:39 » |
|
Ło jej, widzę, że compo się odbyło... Podczas mojej nieobecności, no trudno. -Anonim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nexor
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Luty 21, 2009, 23:15:00 » |
|
Iście udane compo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reg
|
 |
« Odpowiedz #74 : Luty 22, 2009, 12:23:07 » |
|
Skoro meehavowi tak dobrze udało się zorganizować Compo to proponuję, żeby zajął się też następnymi edycjami  Ja będę oczywiście nadal aktualizował stronę konkursu, wrzucał na nią prace i wyniki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|