Witam!!!
jakieś 10 miesięcy temu zacząłem swoją przygodę z Unity i niedawno udało mi się opublikować pierwszy efekt - 7x7x7 - czyli tetris w 3D na androida (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ByteOnMars.The7x7x7)
Oczywiście zależy mi na Waszej opinii na temat gry, ale tak bardziej kompleksowo - bo jak napisałem - dopiero niedawno zacząłem i brakuje mi doświadczenia. Generalnie, choć udało mi się uzyskać na tą chwile ponad 500 pobrań (dzięki google ads) to z danych analitycznych wewnątrz gry wynika mi że:
- zaledwie 15% osób rozegrało co najmniej jedną partie gry Classic do konca i zdobyło jakieś punkty,
- kolejne 20% osób rozegrało do końca jedną partię ale nie zdobyło żadnych punktów (co uwzględniając poziom trudności gry jest dziwne)
- kolejne 25% osób uruchomiło przynajmniej raz grę ale nawet nie ukończyło tutoriala w trybie classic
- i aż 50% osób usunęło grę bez jej uruchomienia (brak danych z analityki - może się nie odpaliła? albo to jakieś puste konwersje na google ads??) tak więc pytania:
-
czy macie doświadczenia z google ads i czy te 50% pobrań bez uruchomienia gry to jakaś norma, czy może jednak coś innego? dodam, że gra ma screeny i filmik z gameplayem na google play, więc chyba niespodzianek nie powinno być?
-
czy gra działa dobrze na Waszych telefonach? (miałem możliwość testowania tylko na samsung galaxy note2, samsung galaxy s5, blackberry priv oraz redmi note 3) Na wszystkich gra działała dobrze.
-
co poprawić według Was, żeby ludzie chętniej grali (a może nic bo po prostu jest słabo?)
-
wszystko inne co przychodzi Wam do głowy - piszcie, to dla mnie ważne
Będę bardzo wdzięczny za uwagi! Jednocześnie w ramach współpracy indie-devów jeśli to dla Was nie problem - będę bardzo wdzięczny za pozytywną ocenę na Google Play. Jeśli gra na nią nie zasługuje - piszcie tu
Pozdrawiam,
Grzegorz!