Witam.
Z tej strony Mateusz, doświadczony gracz około ponad 18 lat w róznego rodzaju MMORPG-ach, Hack & Slashach, aRPG i RPG. Przychodzę tutaj z myślą że może znajde garstkę ludzi którzy chcieliby zacząc pracować nad wspólnym projetkem w kierunku gry MMORPG.
W ten sposób możecie zdobyć wiele ciekawych doświadczeń m.in. Praca w zespole, programowanie elementów RPG, poszerzyć doświadczenie w programowaniu, odpowiedzialności swojego stanowiska no i przede wszystkim jeśli projekt zostanie ukończony wzbogacicie swoje portfolio.
Szukam osób którzy mają ambicje, zainteresowania i lubią ten klimat świata MMORPG lub interesują się ich tworzeniem mają doświadczenie lub zaczynają ale będą wstanie coś od siebie dać. Wyrozumiałych i słownych ludzi którzy metodą prób i błedów będą dążyć do celu nie poddawając się.
Jak zaczniemy ?
Pierwszy Etap:
Poznajmy się i potraktujmy to jako hobby ponieważ nie moge zaoferować wam żadnej stawki więc tyle ile godzin dziennie lub tygodniowo możecie spędzieć na projekt to każdy z was poświęci. Dogadamy się na pewne rzeczy, będziemy się trzymać zasad i obowiązków.
Drugi Etap:
Jeśli Atavism podany w linku poniżej jest za trudny by zacząć. Zaczniemy budować mini gry z wdrażając powoli elementy RPG i rozszerzając je. W ten sposób przy małych projektach jeszcze lepiej sie poznamy a czas pokaże jak się rozwijamy i jak szybko rozwiązujemy problemy w projektach.
Co ja od siebie oferuje ?
Głównie będe pomysłodawcą i będe odpowiadał za mechaniki tej gry ponieważ mam wiele a nawet mnóstwo pomysłów do rozbudowania. Tworzę grafike ale nie jestem zbyt doświadczony w Adobe Photoshop i Illustrator na szczęscie na początek żeby zaczać coś “sklejac” Wystarczy potem mogę zainwestować z własnej kieszeni. Zapłace również za hosting, domenę ale to groszowe sprawy.
Oczywiście jeśli gra wypali zyski do podziału.
Chciałbym ale projekt odbył się na platformie ATAVISM :
https://atavismonline.com/
Licencję wykupię i udostępnie dla programistów.
W życiu każdy odbywa jakąś role nie każdy musi być programista myslę że każdy z nas może znależć swoje miejsce a gdy się polączymy dojdziemy do czegoś konkretnego na czym będziemy zarabiać i bedziemy się dobrze bawić. W Jedności siła więc do dzieła.
Na zbędne komentarze nie bedę odpowiadał nie mam na to czasu. Zainteresowanych proszę tutaj na priv albo na matiyazcourses@gmail.com