Witam
Chciałbym ogłosić, że ja, razem z kilkoma osobami, pragniemy rozpocząć pracę nad małą grą w klimatach Retro Cyberpunkowym, mocno inspirowanym latami osiemdziesiątymi (np. neony kontrastujące z czarnymi ubiorami, pojazdami, budynkami itp, oraz muzyka - synthwave)
Potrzebujemy:
-Programistów
-Grafików 3D/2D
-Animatorów…
… innymi słowy - artystów, którzy byli by zainteresowani projektem
Silnik gry to Unreal Engine 4. Inne programy to np.: Blender.
Fabuła gry:
Rok 2018. Projekt CyberCellRider. Wojsko tworzy sztuczną inteligencję (którą steruje gracz), wraz z pojazdem (połączenie zwinnego, opancerzonego auta, z arsenałem którego nie powstydziłby się żaden czołg) oraz robotem do infiltracji trudno dostępnych miejsc (takich jak wnętrza budynków, piwnice, kanały itp). Testy na Bliskim Wschodzie przebiegają pomyślnie, lecz społeczeństwo nie chce masowej produkcji (ponieważ projekt miał służyć do operacji porządkowych/policyjnych) - ludzie boją się buntu. Projekt zostaje wrzucony do szuflady, a pojazd i robot zaczynają się kurzyć.
Rok 2030. Korporacja (bo jak to cyberpunk bez korporacji? Spokojnie tym razem nie jest zła. Nie ma nazwy, ale musi wypalać się w mózgu gracza) wykupuje projekt i zaczyna modyfikować Auto-czołg oraz robota.
Rok 2046. Zakończenie unowocześniania projektu. AI zostaje wybudzone i z powrotem zaimplementowane w “cybermózgi” pojazdu oraz androida. Projekt ma teraz służyć jako jednostka porządkowa oraz reklama dla KORPORACJI oraz jej nowego produktu, a sztuczna inteligencja, jak to ma do siebie, zaczyna myśleć…
Rozgrywka opierała by się na:
- wyborach wpływając na końcowe zakończenie
- jeżdżeniu auto-czołgiem
- w dowolnym momencie wyrzucaniu z siebie robota do infiltracji.
- hackowanie, włamywanie się do monitoringu itp również tutaj będzie.
-zróżnicowanych misjach (budowanych z takich klocków)
Bardzo chciałbym wam coś pokazać, lecz jesteśmy w powijakach (concepty to po prostu brzydkie szkice ale to się zmieni).
Nie ma szefa! Pracujemy zgodnie i razem jako grupa (ja postaram się po prostu ogarniać wszystko jako jestem do tego bardzo zapalony hehe
). Kiedy będzie można pokazać jakby demo, wtedy odpalimy akcję crowdfundingową (np na Kickstarterze). Pewnie będziemy chcieli to spieniężyć, więc wszyscy dzielą się równo - sprawiedliwie
. Na razie nie myślimy o zarabianiu pieniędzy. Chcemy po prostu coś zrobić. Na razie pieniądze mają nas w D to i my je mamy w D
(wiadomo, że każdy jest zainteresowany zarobkiem, ale cóż… bieda)
Mam nadzieję, że kogoś zainteresowałem. Zapraszam do kontaktu na priv, lub tutaj.
Serdecznie pozdrawiam - GRIM